• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft mijenja planove, Windows 12 stiže vrlo brzo?

Autor Marko Čavić

Windows as a Service nije propao, ali nije izgleda ni ispunio sva očekivanja, pa će Microsoft da se vrati na stari plan objavljivanja novog OS-a na svakih par godina.

 Datum izlaska microsoft 12 Izvor: Microsoft

Prije nego što smo upoznali Windows 10, koji nismo ni očekivali da budemo iskreni, Microsoft bi izdavao novu verziju operativnog sistema otprilike svake tri do četiri godine.

Čini se da će se, nakon što nas je iznenadio Windows 11 sistemom, Microsoft vratiti ovom ritmu izdavanja, što znači da ćemo Windows 12 videti već 2024. godine, pa Windows as a Service sve manje postaje održiv.

Windows as a Service trebalo je da dovede do redovnijeg ažuriranja operativnog sistema i lakšeg dodavanja novih opcija nakon opsežnih testiranja u kojima učestvuju i korisnici Windows Insider programa, koji je i dalje aktivan.

Kako je Windows 10, koji je svojevremeno najavljivan kao poslednji Windows OS, ipak dobio nasljednika - Windows 11 - čini se da će se isto desiti i sa ovom verzijom sistema, koja još nije praktično ni zaživjela (Windows 11 udeo na tržištu trenutno je tek na 23% po AdDuplex istraživanju).

Kako je saznao Windows Central, Microsoft opet reorganizuje svoju Windows diviziju kako bi se vratio na trogodišnje cikluse izdavanja novih verzija operativnog sistema. Od izvora bliskih kompaniji, a sa kojima je Windows Central bio u kontaktu, saznajemo da Microsoft već ima planove za Windows 12, koji bi trebalo da bude objavljen 2024. godine.

Izvor: Microsoft

Ovo je, takođe, donijelo neke promjene u planiranim ažuriranjima za Windows 11. Iako je Microsoft prvobitno planirao da nastavi sa obezbjeđivanjem dva velika ažuriranja godišnje, baš kao što je to uradio za Windows 10, kompanija sad želi da povremeno uvodi nove funkcije. Dobićemo veliko ažuriranje za Windows 11 pre kraja 2022. godine, a zatim, kako The Verge saznaje sa druge strane, Microsoft će od tada uvoditi nove funkcije kad god budu spremne tokom cijele 2023. godine, umjesto da dobija mnoge funkcije upakovane u jedno veliko ažuriranje na pola godine ili više.

Microsoft nije javno potvrdio svoju misiju razvoja za Windows OS, ali bi trebalo da dobijemo makar neke nove zvanične vesti vezane za Windows uskoro, i to kad se ažuriranje 22H2 za Windows 11 približi.

Windows 12 bi mogao da bude i prvi OS koji će zahtijevati isključivo SSD...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS