• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilon Mask upozorava na kraj civilizacije: Završićemo kao dinosaurusi

Autor Dragana Božić

Ilon Musk se ponovo oglasio na Tviteru kako bi uputio oštro upozorenje čovječanstvu.

 Ilon Mask upozorio na kraj civilizacije Izvor: Printscreen/YouTube

Ilon Mask se obratio svojim brojnim pratiocima  na Tviteru kako bi izdao zastrašujuće upozorenje o kraju civilizacije, upoređujući čovječanstvo sa dinosaurusima. Nakon što je podijelio BBC članak o smrti dinosaurusa, Mask je tvitovao: "Ovo će se ponoviti – samo je pitanje vremena“, naizgled misleći na potencijalnu propast civilizacije.

"Asteroid je sa sobom je odnio poznate dinosauruse poput Tiranozaurusa i Triceratopsa, kao i manje poznata, ali bizarna stvorenja poput Anzua, ili ’pilića iz pakla’", navodi se u članku. Zatim je opisao kako su male životinje nalik glodarima poput Purgatorijusa, i drugi naši preci, zauzeli mjesto nekadašnjih stanovnika planete.

Mnogi Maskovi fanovi su reagovali na njegovu objavu, a jedna žena je napisala: "Već se dešava“. Drugi korisnik je spekulisao: "Pa u proteklih 10% Zemljine prošlosti znamo da je bilo 5 velikih masovnih izumiranja. Dakle, svako svakih 50-100 miliona godina. I bilo je strašno tiho ovih posljednjih 65 miliona godina.. Samo kažem.. živjeti dalje dvije planete trenutno zvuče prilično dobro."

Mask je prošle nedjelje dospio na naslovnice zbog sličnih teorija nakon što je tvrdio da globalno zagrijavanje nije najveća prijetnja sa kojom se naša vrsta suočava. On je na sličan način upozorio internet da je "Kolaps stanovništva zbog niske stope nataliteta mnogo veći rizik za civilizaciju od globalnog zagrijavanja“ – privlačeći i pohvale i kritike za tu tvrdnju.

"Da li je imati djecu jedino rješenje?" upitao je jedan korisnik Tvitera, na šta je Musk odgovorio jednostavnim "Da". Drugi korisnik nije bio toliko zainteresovan za Maskove teorije, dodajući: "On samo baca gluposti da vidi kako će ljudi da reaguju". Drugi je dodao: "Tako griješiš u vezi sa ovim Elone."

Uprkos njegovim zastrašujućim razmišljanjima o kraju vremena, činilo se da Mask posljednjih nedjelja nije učinio svoj dio za planetu. Tehnološki milijarder dospio je na naslovne strane nakon što je uzeo smiješan devetominutni let privatnim avionom od San Franciska do San Hozea u Kaliforniji.

Korisnici društvenih mreža bili su bijesni, nazvali ga "loš dječak milijarder“ i dodali da je mogao da ide vozom, koji je imao samo pet stanica.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS