• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrta konferencija "Forward": Gdje je Srpska na putu digitalizacije?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ovog petka, 2. decembra biće održana četvrta po redu konferencija "Forward".

 Četvrta Forward konferencija 2. decembra u Banjaluci Izvor: Promo

Digitalne inovacije tema su četvrte konferencije "Forward" koja će, u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacionog centra Banja Luka, biti održana 2. decembra 2022. godine u hotelu "Meriot" u Banjaluci.

Kroz panel diskusije eksperti iz Češke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH govoriće, između ostalog, o digitalizaciji i inovacijama kao ključu ubrzanijeg razvoja privrede, da li naša mala i srednja preduzeća imaju mogućnost da se “oslone” na neke instrumente finansijske podrške i da li su digitalni inovacioni habovi jedno od mogućih rješenja za to.

Možda će vas zanimati

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić kaže da je ovogodišnja konferencija uže vezana za instrumente i načine na koji ste postize intenzivniji stepen digitalne transformacije.

"Fokus ovogodišnjeg Forwarda je uvođenje digitalnih inovacionih habova kao "one stop shop" mjesta koje treba da služi malim i srednjim preduzećima u analiziranju vlastitih potencijala i prioriteta kada je digitalizacija u pitanju; razvoj zajedničkih projekata sa preduzećima u cilju pilotiranja i testiranja digitalnih rješenja, a sve u cilju podizanja kvaliteta i konkurentnosti naših malih i srednjih preduzeća", kaže Gverić.

Konferencija je otvorena za sve koji se prijave na forwardconf.org

U okviru četiri panela saznaćemo koji su to preduslovi za privredni rast, kakvo je trenutno stanje po tom pitanju na Zapadnom Balkanu kao i gdje se Republika Srpska trenutno nalazi na putu ka digitalizaciji.

Na četvrtom po redu "Forwardu" iskustva će o ovim temama podijeliti Davorka Moslavac Forjan, voditeljka Odjela za praćenje tehnologija i analizu tržišta u Inovacionom centru "Nikola Tesla" Zagreb, koji razvija hrvatski robotski inovacioni ekosistem, zatim Borut Zrim, projekt menadžer u Tehnološkom parku Pomurje, specijalista za međunarodno finansiranje Margareta Filipenska (Markéta Filipenská) iz Češke i još mnogi drugi.

"Ove godine imamo preko 10 panelista koji su ujedno i istaknuti stručnjaci u svom poslu: od Olega Maštruka iz Zagreba, Koste Jovanovića, jednog od rukovodioca Robotics Hub iz Beograda, Boruta Zrima iz Pomurskog tehnološkog parka, Bojana Maraša iz m:telove Digitalne Fabrike Podgorica i mnogi drugi", ističe Gverić.

Drago Gverić
Izvor: Promo

Kome je namijenjena Forward konferencija?

“Ciljna grupa su predstavnici inovacionog ekosistema Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. To su predstavnici koji su najpozvaniji za uspostavljanje novog instrumenta kao što su “DIHovi” (digitalni inovacioni habovi), a u našem slučaju, pored ICBL-a to su univerziteti i fakulteti, resorna ministarstva, Privredna komora, razvojne aagencije, odjeljenja za razvoj u lokalnim samoupravama, međunarodni predstavnici i povrh svega predstavnici MSP. Ciljani MSP sektori ove konferencije su ICT, drvoprerada i metaloprerada”, ističe naš sagovornik.

Prethodne tri godine "Forward" konferencija je bila jedna od najuspješnijih i najpraćenijih konferencija u Srpskoj, BiH i regionu, a namjera organizatora je da ova konferencija doprinese tome da Srpska i BiH idu u korak sa digitalnim trendovima i tehnologijama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS