• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li vaša novogodišnja jelka da pokrene Doom?

Autor Dušan Volaš

Mnoge porodice već uveliko kite jelku koja će im krasiti dom tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Izbor ukrasa, koji dolaze u svim oblicima i bojama, je ogroman, ali ukoliko ste ljubitelj kultne pucačine Doom, imamo ideju koju ne smijete propustiti ove godine.

 Novogodišnji ukras za jelku pokreće Doom igru Izvor: YouTube / Sprite_tm

U prazničnom duhu, YouTuber Sprite_tm je predstavio novogodišnji ukras za jelku u obliku klasičnog IBM računara. Ovaj nesvakidašnji uređaj je 3D odštampan i ručno obojen, što samo po sebi zaslužuje mjesto među ostalim ukrasima. Ipak, tvorac je otišao korak dalje i u njega ubacio hardver sposoban da pokrene igru Doom.

Sprite_tm je koristio ESP32-C3 mikrokontroler i modifikovanu Game Boy Advance verziju Doom igre. Osim što ovaj čip posjeduje Wi-Fi, najvažniji funkcija tvorcu je bila podrška za Bluetooth, pomoću kojeg je mogao da poveže kompatibilni kontroler i zaista igra popularnu pucačinu na TFT ekranu od 0,96 inča. Nije izostao ni sićušni zvučnik koji je zadužen za reprodukciju zvuka.

Iako se u velikoj mjeri oslanjao na GBA verziju igre, Sprite_tm je morao da izmijeni način na koji muzika funkcioniše i prepravi ulazne podsisteme kako bi Bluetooth kontroler mogao da funkcioniše ispravno. Sprite je takođe morao da modifikuje postojeći 3D model IBM računara kako bi uspio da u njega ubaci neophodan hardver.

Kao što možete da vidite u galeriji iznad, sve komponente se dobro uklapaju u kućište. Ekran je mnogo veći nego što je neophodno, pa je samo mali dio vidljiv kroz izrez odštampanog modela, a ostatak je skriven.

Ukoliko i vi želite da napravite svoj novogodišnji ukras koji pokreće Doom, svi detalji su dostupni na sajtu SpriteMods.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS