• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google predstavio izgled svog prvog savitljivog telefona

Autor Ilija Baošić

Na zvanične informacije o prvom Google telefonu na preklop ćemo morati da sačekamo 10. maj.

 Google predstavio izgled Pixel Fold telefona Izvor: Google

Nakon više mjeseci glasina i procurelih informacija, Google je konačno potvrdio ono što smo svi znali - prvi savitljivi telefon kompanije, Pixel Fold, je stvaran. Ipak, ovo predstavljanje nije zvanično lansiranje telefona, već ćemo na to morati da sačekamo I/O događaj.

Kao što se može vidjeti na snimku koji je kompanija objavila na YouTube i Twitter platformama, šarka uređaja je vertikalna, nalik ostalim telefonima na preklop koji se pretvaraju manji tablet nakon otvaranja. Dok bude sklopljen, korisnicima će na raspolaganju biti ekran poklopca, a za fotografije je zadužen sistem kamera na poleđini.

Prema informacijama koje su procurile u prethodnom periodu, početna cijena Pixel Fold telefona će iznositi čak 1.700 dolara (oko 1.540 evra), a mogao bi da bude dostupan već sljedećeg mjeseca. Tvrdi se da ga pokreće Tensor G2 čipset koji smo već vidjeli na Pixel 7 telefonima, a kada su dimenzije ekrana u pitanju, ekran poklopca je navodno dijagonale 5,8 inča, dok je unutrašnji displej dijagonale 7,6 inča.

Što se baterije telefona tiče, Pixel Fold bi trebao da izdrži 24 sata regularnog korišćenja, odnosno 72 sata ukoliko se uključi Extreme Battery Saver režim.

Iznenađujuće, prvi savitljivi Google telefon se nije našao u prodaji na oglasima, pa će sve informacije biti zvanično potvrđeno tek na I/O događaju koju će se održati 10. maja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS