• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nintendo će lansirati novu konzolu sljedeće godine?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Insajderi tvrde da su prvi uređaji za razvoj već u rukama developera igara.

 Nova Nintendo konzola Izvor: SmartLife / Nintendo

Uprkos ogromnom uspjehu koji ne pokazuje znakove usporavanja, glasine o nasljedniku Nintendo Switch konzole postaju sve učestalije, a sada se tvrdi da Nintendo planira da lansira svoju novu konzolu 2024. godini.

Prema izvorima bliskih kompaniji, sa kojima je razgovarao portal VGC, prvi uređaji namijenjeni razvoju igara za novu konzolu su već dospjeli u ruke developera, jer Nintendo planira da lansira svoju novu konzolu u drugoj polovini sljedeće godine. Navodno, ovaj vremenski period je odabran jer gejmerski gigant želi da izbjegne probleme sa lancima snabdevanja koje su imali Microsoft i Sony nakon lansiranja Xbox Series S/X i PlayStation 5 konzola.

Nažalost, puno detalja o novoj konzoli još uvek nema, ali VGC navodi da će, uprkos tome što je Switch dobio OLED verziju, nova konzola koristiti LCD displej kako bi mogao da bude lansiran po cijeni koja je prihvatljiva gejmerima. Takođe se navodi da će nova konzola moći da prima ketridže, kao i da će moći da se koristi u pokretu, što je i logično na osnovu informacija o ekranu.

Kada je kompatibilnost sa starijim naslovima u pitanju, moraćemo da sačekamo još neko vrijeme kako bismo dobili zvanične informacije, ali Nintendo je već izjavio da želi da prenese što veću igračku bazu kada bude lansirao novu konzolu, a ova funkcija bi nesumnjivo bila odličan potez, pogoto zbog cijene igara za Nintendo Switch.

BONUS VIDEO:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS