• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Guglovu vještačku inteligenciju sada svi mogu koristititi za 30 evra mjesečno

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Gugl" je danas ponudio alate sa vještačkom inteligencijom (AI) na raspolaganje poslovnim klijentima po mjesečnoj cijeni od 30 dolara po korisniku jer kompanija u vlasništvu "Alfabeta" želi da unovči rast popularnosti ove tehnologije u 2023. godini.

 Gugl AI cijena  Izvor: EPA-EFE/ELIJAH NOUVELAGE

Cijena je ista kao za konkurentski "Majkrosoftov" kancelarijski softverski paket sa vještačkom inteligencijom "kopajlot".

"Gugl" je ove godine povećao ulaganja u generativnu vještačku inteligenciju da bi sustigao konkurente nakon što je pokretanje "čet dži-pija" uz podršku "Majkrosofta" prošle godine izazvalo ogromno interesovanje u svijetu tehnologije.

Novi alat objavljen je danas na konferenciji "Gugl nekst" u San Francisku, gdje je kompanija predstavila novu verziju prilagođenih AI čipova i alat za stavljanje "vodenog žiga" i identifikaciju slika koje generiše vještačka inteligencija.

Novi alati koje je predstavio "Gugl" pomoći će klijentima u njihovom radnom prostoru i svim aplikacijama ove kompanije, uključujući pisanje dokumenata, sastavljanje elektronske pošte i generisanje vizeulnih prikaza za slajdove.

"Objavili smo ovaj dodatak kao odgovor na snažnu potražnju od strane kupaca i nastavićemo da se poboljšavamo i širimo", saopštio je "Gugl" i dodao da je alate testiralo više od milion korisnika.

(MONDO/SRNA)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS