• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor otkrio: Windows 12 stiže u junu sljedeće godine

Autor Ilija Baošić

Novu verziju Windows operativnog sistema bismo mogli da vidimo ranije nego što smo očekivali.

 Windows 12 će biti lansiran u junu 2024 Izvor: Microsoft

Glasine o novoj verziji Microsoft-ovog operativnog sistema kruže već neko vrijeme, a iz raznih izvora se mogu čuti nagađanja da ćemo ga vidjeti već sledeće godine. Međutim, prema informacijama koje nam sada stižu iz Tajvana, Windows 12 stiže u junu 2024. godine.

Izvještavajući sa lokalne izložbe medicinske tehnologije, tajvanski Commercial Times je preneo izjave Čena Junšenga i Lina Bailija, izvršnih direktora kompanija Acer i Quanta Computers, koji su govorili o AI računarima, uređajima koji će posebno procesuirati zadatke vještačke inteligencije. Iznoseći svoja očekivanjima, Baili je izjavio da će sledećeg leta "AI računari biti lansirani jedni za drugim nakon što Microsoft predstavi svoju sledeću verziju Windows-a", koja će se u velikoj mjeri oslanjati na tehnologiju vještačke inteligencije.

Ovo nije prvi put da od čelnih ljudi velikih tehnoloških kompanija čujemo informacije o lansiranju Windows 12. Ranije ove godine, Dejvid Zinsner, finansijski direktor kompanije Intel, je u jednom intervjuu takođe rekao da očekuje da će nova verzija Windows-a stići 2024. godine.

Ukoliko su riječi koje je preneo Commercial Times tačne, nije isključeno da ćemo Windows 12 možda vidjeti već početkom juna, jer je taj period rezervisan za Computex 2024. sajam u Tajpeju.

Ukoliko se pitate da li ćete moći da pokrenete Windows 12 na vašem računaru, OVDJE možete pročitajte više o očekivanim sistemskim zahtevima novog operativnog sistema.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS