• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi flagship na preklop: Huawei predstavio Pocket 2, prvi "flip" telefon sa četiri kamere

Autor Dragana Božić

Huawei Pocket 2 treći je "flip" telefon na preklop kineskog tehnološkog giganta, posle flagship-a P50 Pocket i pristupačnijeg modela Pocket S, koji ima novu inovativnu šarku, moćni Kirin procesor i četiri kamere

 Huawei predstavio Pocket 2 Izvor: Huawei

Huaweije upravo predstavio Pocket 2, novi "flip" telefon na preklop. To je model koji se preklapa po horizontalnoj osi (tzv. "školjka" – engl. clamshell), za koga proizvođač ističe da je prvi koji ima šarku u obliku kapljice zahvaljujući kojoj uopšte ne postoji razmak između gornjeg i donjeg dijela ekrana kada je uređaj sklopljen.

Treći Huawei-jev "flip", poslije flagship-a P50 Pocket i jeftinijeg modela Pocket S, takođe je, i prvi "preklopnik" tog tipa na svijetu opremljen sistemom kamera sa četiri senzora.

Veliki "unutrašnji" ekran uređaja je Full HD+ displej LPTO OLED tipa, dijagonale 6,94 inča, sa frekvencijom osvježavanja do 120Hz. Sa spoljne strane se nalazi okrugli ekran prečnika 1,15 inča, koji ima rezoluciju od 340 x 340 piksela.

Iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, uređaj najvjerovatnije pokreće Huawei-jev osmojezgarni HiSilicon Kirin 9000S procesor.

Pocket 2 dolazi sa 12GB RAM-a i tri opcije prostora za skladištnje podataka: 256GB, 512GB i 1TB. Telefon ima i ekskluzivnu verziju sa dodatkom "Art" u imenu, koja dolazi sa 16GB RAM-a i 1TB interne memorije.

Revolucionarni sistem kamera za ovu vrstu pametnih telefona čine: glavni senzor od 50MP (f/1.6, OIS), ultraširoki od 12MP (f/2.2), telefoto od 8MP (f/2.4, optički zum 3X, OIS) i četvrti UV senzor veličine 2MP.

Iz Huawei-ja ističu da je hiperspektralna kamera u stanju da detektuje intenzitet UV zračenja i da sugeriše korisniku kada treba da nanese zaštitu od sunca na lice, pa čak i da otkrije duboke sunčeve pjege na koži. Unutrašnja selfi kamera u vrhu ekrana opremljena je ultraširokim senzorom od 10,7 megapiksel (f/2.2).

Pocket 2 napaja baterija kapaciteta 4.520 mAh, veća nego u svim dosadašnjim Huawei telefonima na preklop. Ovdje je prvi put upotrebljeno i bežično punjenje od 40W. Klasični punjač ima snagu od 66W, a tu je podrška za reverzibilno punjenje od 7.5W.

Sistem za hlađenje uređaja unaprijeđen je dodavanjem više slojeva grafita koji doprinose poboljšanoj toplotnoj provodljivosti. Uređaj ima IPX8 sertifikat o otpornosti na vodu i prašinu.

Telefon dolazi sa najnovijom verzijom HarmonyOS 4 operativnog sistema, koji korisnicima nudi više jednostavnih opcija za kastomizaciju postavki ekrana.

Huawei Pocket 2 dolazi u četiri boje: Tahitian Gray - sivoj, Rococo White - beloj, ljubičastoj i crnoj, dok Art verzija ima posebnu Dream Blue plavu boju.

Huawei Pocket 2 se na kineskom tržištu prodaje po cijeni od oko 960 evra (7.499 juana) za verziju sa 256GB interne memorije, zatim 1.025 evra (7.999 juana) za 512GB i 1.090 evra (8.499 juana) za telefon sa 1TB prostora za skladištenje podataka.

Najskuplji Huawei Pocket 2 Art telefon ima cijenu od 1.410 evra (10.999 juana).

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS