• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procesor kineski – telefon vrhunski: Novi detalji potvrđuju da će Huawei P70 serija ozbiljno uzdrmati tržište

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Dolazeći telefoni P70 serije trebalo bi da imaju OLED ekrane koje će Huawei-ju isporučivati četiri različita kineska proizvođača, što bi moglo da se protumači kao čin ekonomskog patriotizma

 Recenzija Huawei P70 serija  Izvor: Twitter / Techno Guy

Krajem prve polovine godine kompanija Huawei treba da predstavi nove flagship telefone P70 serije, od kojih se očekuje da taj brend vrate na svjetsku scenu.

To je nešto što nam je već poznato, a novi detalji o tim telefonima upravo su objavljeni zahvaljujući neumornom dojavljivaču poznatom pod pseudonimom Digital Chat Station.

Huawei P70 telefoni dolaze kao nasljednici prošlogodišnje Huawei P60 serije, predstavljene u martu prošle godine.

Prema informacijama koje je Digital Chat Station prenio na svom Weibo profilu, telefoni P70 serije bi trebalo da imaju OLED ekrane koje će Huawei-ju isporučivati četiri različita kineska proizvođača (najvjerovatnije kompanija BOE, COST, Visionix i Tianma), što bi se moglo protumačiti kao čin ekonomskog patriotizma.

Huawei P70 serija bi trebalo da se sastoji od tri modela: osnovni Huawei P70, "srednji" Huawei P70 Pro i premijum flagship model Huawei P70 Art.

Prema nagovještajima iz ranije objavljenih glasine, P70 telefone će pokretati potpuno novi Huawei-jev HiSilicon čip, pod imenom Kirin 9010. Iako taj procesor još uvijek nije zvanično predstavljen, kineski tehnološki gigant na njemu radi već duže vrijeme.

Cilj Huawei-ja, u odnosu na prethodnu P60 seriju, je da poveća isporuke i prodaju P70 telefona za 100 do 120 odsto, što znači da kineski proizvođač računa na ozbiljan rast na globalnom tržištu.

Za nove telefone kineskog proizvođača već neko vrijeme priča da radi i na sopstvenom senzoru kamere. Posljednje infomacije ukuzuju na to da će nadograđeni ultraširoki modul kamere za Huawei P70 isporučivati kompanija Genius Electronic Optical.

P serija telefona najpoznatija je po vrhunskim fotografijama koje već godinama unazad prave njeni telefoni. Postoji mogućnost da kamere P70 Pro i P70 Art upavo budu opremljene pomenutim Huawei-jevim senzorom.

Novi ultraširoki senzor navodno je opremljen 1G6P sočivom sačinjenim od jednog staklenog i šest plastičnih elemenata. U najjačem Huawei P70 Art modelu mogao bi da se nađe i Sony-jevi IMX989 senzor od jednog inča.

Osim toga, kineski tehnološki gigant navodno radi i na novom skeneru otiska prsta, koji bi kod P70 modela uskoro mogao da se nađe ispod ekrana.

Sve navedeno, predstavlja zaista veliku nadogradnju u odnosu na prethodnu P60 seriju, pa ne treba da čudi što ljubitelji tehnologije željno očekuju povratak Huawei-jevih flegšip telefona na tržiše.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:03
Huawei Mate 60
Izvor: Huawei
Izvor: Huawei

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS