• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno kako će izgledati najmoćniji telefon na svijetu

Autor Ilija Baošić

Ravne ivice, gejmerska estetika, overklokovan čipset i moćan sistem hlađenja.

 Red Magic 9s pro karakteristike Izvor: Nubia

Kompanija nubia se sprema da 3. jula 2024. lansira RedMagic 9s Pro, svoj najnoviji pametni telefon nameijnjen gejmerima. Pokretaće ga overklokovana verzija Snapdragon 8 Gen 3 čipseta, a kompanija je putem svog Weibo profila upravo objelodanila njegov dizajn. Ono što je posebno interesantno jeste da će u pitanju biti najmoćniji telefon koji smo do sada vidjeli na tržištu.

Prema objavljenim slikama, dizajn novog telefona biće veoma sličan RedMagic 9 Pro seriji koju nasljeđuje. Aluminijumski ram imaće oštre ivice, poleđina će biti prožeta "gejmerskim" detaljima, a ostrvo sistema kamera neće se izdizati iznad ravni iste. Kako bi osjećaj imerzije pri igranju omiljenih mobilnih igara bio što bolji, ravan ekran dolazi sa veoma tankim okvirima, a selfi kamera biće smještena ispod njegove površine.

Izvor: Nubia

Kupcima će na raspolaganju biti četiri boje - dvije varijante crne, bijela i siva.

Osnovni zadatak gejmerskih telefona je da prikažu maksimalne performanse u igrama, ali i da iste zadrže na visokom nivou tokom dugih sesija. Ne bi li to postigla, kompanija nubia je implementirala ICE 13.5 Magic sistem hlađenja, za koji obećava da će temperaturu uređaja "zakucati" na prijatnih 19,5° C, dok čipset ne bi trebao da prelazi 25° C. Na ramu telefona nalaziće se posebni otvori kroz koje će cirkulisati vazduh, a svako ko ne pogleda pažljivo galeriju slika će propustiti detalj da je kuler zamaskiran kao treća "kamera" i vidljiv golim okom.

Ono što nije vidljivo golim okom je detalj po kojem se RedMagic 9S Pro izdvaja od konkurencije, a to je overklokovan čipset - Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version - čije Cortex-X4 glavno jezgro će imati brzinu takta od 3,4 GHz. U poređenju sa originalnih 3,3 GHz, ovo ne deluje kao velika nadogradnja. Međutim, u kombinaciji sa odličnim sistemom hlađenja, a prema procurelim rezultatima sintetičkih testova, novi telefon će "razbiti" konkurenciju.

Izvor: Geekbench / Antutu

Poređenja radi, evo kako izgleda aktuelna Antutu lista najmoćnijih telefona na tržištu:

Izvor: Antutu

nubia će lansirati RedMagic 9S Pro 3. jula 2024. godine, a prema ranim informacijama, ova zverka neće biti ekskluzivna samo za Kinu, već ćemo je vidjeti i na globalnom tržištu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS