• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva InIT konferencija: Sjajan dan za banjalučke programere (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Prva InIT konferencija održana je juče u Banskom dvoru u Banjaluci, a na njoj je učestvovalo oko 400 posjetilaca.

 Banjaluka: Prva InIT tech konferencija Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Jednodnevnu konferenciju na kojoj je učestvovalo 17 stručnjaka iz IT svijeta otvorio je direktor Goran Jakovljević, koji je istakao važnost konferencije ne samo za kompletnu IT zajednicu BiH, već i za turistički potencijal grada Banjaluka.

“Izuzetno sam ponosan na cijeli tim koji je organizovao sve ovo, koji čine uglavnom developeri. Posebnu zahvalnost svakako dugujemo sponzorima bez kojih sve ovo danas ne bi bilo moguće. Hvala svima što su prepoznali potencijal ideje koja je nastala kao želja da mi, developeri, damo nešto developerima širom regiona, ali i cijele Evrope”, istakao je Jakovljević.

Možda će vas zanimati

U toku trajanja ove jednodnevne, non profit konferencije, prisutni su imali priliku da čuju 15 različitih predavanja, 17 predavača, u dvije različite sale.

Jedan od organizatora i portparol konferencije Mirko Babić podijelio je sa nama utiske:

„Od prvog dana planiranja vjerovali smo da će konferencija biti odlična. Znali smo da iziskuje puno vremena i truda, te smo sa organizacijom počeli već u februaru-martu. Naravno, konačan ishod nismo mogli znati do juče. Karte su bile rasprodane mjesec dana ranije, te nam je žao svih koji ih nisu stigli nabaviti na vrijeme. Banski dvor je ograničen na 400 mjesta, te smo to morali poštovati“, kaže Babić.

Bilo je i pozitivne treme, ali i neopravdanog straha.

„Juče, kada su učesnici počeli stizati imali smo pomiješane emocije. Sa jedne strane bili smo presrećni što toliki broj učesnika dolazi, a sa druge je postojao strah da će tehnika, komunikacija ili nešto slično zakazati. Predavači su bili odlični, učesnici su pažljivo pratili predavanja, u pauzama se družili međusobno, te posjećivali štandove sponzora i prostorije prijatelja konferencije. To su nam bili glavni ciljevi“.

Naš sagovornik kaže da su riječi pohvale stigle i od učesnika i od predavača, kao i da je ovim događajem Banjaluka stavljena na IT mapu svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS