• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P40 Pro: Prave slike PERISKOP i ogromnih selfi kamera + sve boje

Autor mondo.rs

Procurele su i prave studijske fotografije Huawei P40 Pro telefona, koje potvrđuju dosta toga, ali i otkrivaju nove stvari.

 Huawei P40 Pro: Prave slike PERISKOP i ogromnih selfi kamera + sve boje Izvor: MONDO / Huawei

Već smo pisali o Huawei P40 Pro telefonu i ta vest je izazvala lavinu komentara.

Onda je procureo i Huawei P40, koji je privukao manje pažnje, ali zato danas opet imamo novu rundu procurelih stvari o Pro modelu.

Možda će vas zanimati

Huawei je spremio veliko pojačanje kamere, koje podrazumeva kameru rezolucije 52 megapiksela sa Sony senzorima, ali i novom tipu 16 u 1 tehnologiji, koja se zove i Quad Quad Bayer. To znači da će Huawei P40 Pro spajati 16 okolnih piksela u jedan dajući još više detalja i još bolji kvalitet slike u svim uslovima osvetljenja, posebno noću. Za noćne fotografije rezolucija bi trebalo da se spusti na oko 3,25 MPx, što će biti sjajno za video snimanje, dok će dnevne fotke ići do 13 MPx, korišćenjem 4 u 1 tehnologije.

Kineska kompanije će zadržati svoju i Leica tehnologiju kamere, koja podrazumeva RYYB tj. Crveni-Žuti-Žuti-Plavi piksel, što koristi već neko vreme.

Kompanija će pomoću dve prizme, umesto dosadašnje jedne u okviru potpuno nove periskop kamere (ona četvrtasta na P40 Pro slikama u galeriji), omogućiti i optičko zumiranje bez gubitka detalja od 10x, što će biti novi rekord među telefonima. Ovo, prema GSMArena sajtu, otkrivaju delimično i nazivi tehnologija, koje je Huawei zaštitio - Quad Curve Overflow, Ultra Vision Camera, Ultra Vision Sensor, 5G AR itd.

Više detalja o samom dizajnu objasnili smo vam u prethodnoj vesti, pa se ovde nećemo ponavljati, jer ga procurele slike potvrđuju, a na njima možete da vidite i sve boje, u kojima će se Huawei P40 Pro pojaviti.

Zanimljivo je da se o selfi kamerama još uvek ne zna najvažnije, ali je jasno da je u pitanju sistem od dve kamere, kao i da su one neobično velike, pa zauzimaju značajan deo gornje, leve strane. Huawei P40 Pro na poleđini ima četiri kamere, od kojih je jedna i makro, dok Huawei P40 ima tri kamere u istovetno dizajniranom “postolju“, koje je izdignuto iz kućišta.

Prema novim nepotvrđenim podacima Huawei će predstaviti P40 seriju u Parizu 27. marta, zajedno sa Huawei Mobile Services ekosistemom aplikacija (HMS), koji će raditi uz Android Open Source Project (AOSP). Šta to tačno znači - objasnili smo vam ovde

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS