• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Riješiti problem tranzita robe iz BiH preko Hrvatske"

Autor Siniša Stanić

Sva nadležna ministarstva i tijela Savjeta ministara nastaviće započetu komunikaciju sa resornim organima Hrvatske s ciljem rješavanja problema tranzita robe iz BiH kroz Hrvatsku, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 Savjet ministara BiH, transport, Hrvatska Izvor: FENA

Savjet ministara je na današnjoj sjednici razmotrio informaciju Ministarstva komunikacija i transporta o problemima nastalim u tranzitu robe iz BiH kroz Hrvatsku, nakon što je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo Pravilnik o određivanju javnih puteva kojima se mora odvijati tranzitni saobraćaj teretnih vozila kroz Hrvatsku.

Na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, donesena je odluka o imenovanju Interresorne radne grupe za interoperabilnost BiH, koju čine po četiri predstavnika Savjeta ministara, te vlada Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Možda će vas zanimati

Na sjednici je utvrđen prijedlog osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o bezbjednosnoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Turske, uz prihvaćenu korekciju na sjednici.

Dvije zemlje na ovaj način žele intenzivirati saradnju u borbi protiv svih vidova prekograničnog kriminala, terorizma i njegovog finansiranja, organizovanog kriminala i drugih vidova kriminala, uključujući ilegalne migracije, u skladu sa domaćim zakonima i međunarodnim propisima u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Pored razmjene informacija i iskustava, saradnja će uključivati i obuku, te programe usavršavanja u ovim oblastima.

Utvrđen je i prijedlog osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Pakistana o saradnji u borbi protiv međunarodnog kriminala, terorizma, nezakonite trgovine drogom i organizovanog kriminala, kojim se jača bilateralna saradnja.

Pojedinačni prijedlozi osnova biće dostavljeni Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika BiH je predložen ministar bezbjednosti, dodaje se u saopštenju.

(Srna, Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE