• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Podržaćemo sporazum sa Rusijom

Božidar Đelić izjavio je da će predlog zakona o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom biti usvojen na sednici Vlade Srbije u petak.

 Đelić: Podržaćemo sporazum sa Rusijom Izvor: MONDO

"U petak ćemo doneti zakon o ratifikaciji za energetski sporazum jer to je obećao (predsednik Srbije Boris) Tadić (predsedniku Rusije) Vladimiru Putinu još 2005. godine", kazao je potpredsednik vlade Božidar Đelić na otvaranju nove sportske hale u Vlastincu.

Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija će uvek glasati za gasni aranžman sa Rusijom jer je on za dobrobit Srbije, potreban je Srbiji i mnogo toga donosi građanima, izjavio je večeras ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo.

Gostujući na televiziji Pink, Bubalo je kazao da će biti dobro ako se DSS-u i NS-u na sednici Vlade Srbije u petak, 9. maja pridruže i ministri iz Demokratske stranke i G17 plusa.

Bubalo je naglasio da se ne slaže sa ocenom da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju tačka na kojoj se prelama poverenje stranih investitora u Srbiju.

"Razgovarao sam sa velikim brojem stranih investitora, ali oni nisu pitali kada će Srbija ući u EU, već su rekli da ulaze u Srbiju zato što i ako se poštuju zakoni, ugovori, ukoliko je makroekonomska situacija, kao i politička situacija stabilna", kazao je Bubalo.

Bubalo je istakao da je rast domaćeg bruto društvenog proizvoda Srbije od sedam odsto za protekle četiri godine "najvažnija pozivnica za strane investitore" .

Prema njegovim rečima, neki od stranih investitora su se interesovali za odnose Srbije sa Ruskom Federacijom, kako bi svoje proizvode mogli da plasiraju preko Srbije u Rusiju.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE