• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od jula aerodromska taksa 21 evro

Taksa na aerodromu "Nikola Tesla" će od 14. jula, poskupeti sa sadašnjih 16,5 na 21 evro. Razlog - uvođenje novih mera bezbednosti.

 Od jula aerodromska taksa 21 evro  Izvor: MONDO

Aerodromska taksa od 16,5 evra sada se plaća u dinarskoj protivrednosti prilikom kupovine aviokarte, ali će zbog uvođenja bezbednosne takse od 4,5 evra, ona od 14. jula ukupno iznositi 21 evro, navedeno je u saopštenju kompanije.

Aerodrom "Nikola Tesla" taksu ne naplaćuje direktno od putnika, već naknadno od aviokompanija, pa se tako i prilikom čarter letova ona naplaćuje od aviokompanije koja vrši prevoz putnika, piše u saopštenju.

To preduzeće ističe da se posebna naknada za bezbednost "odavno naplaćuje" na gotovo svim aerodromima u Evropi. Tako u Ljubljani cena bezbednosne takse iznosi 3,9 evra, u Tivtu četiri evra, Podgorici četiri evra, Atini 4,11 evra, Bukurešti 7,5 evra i Beču osam evra.

Bezbednosnu taksa se uvodi zato što ce od jula početi da važi novi bezbednosni sistem na Aerodromu - tačnije nabaviće se novi uređaji za kontradiverzioni pregled putnika i prtljaga i počeće da važi novi sistem kontrole prolaska kroz jedan umesto kroz, kao do sada, dva punkta.

"Taksu uvodimo u trenutku kada se javila potreba da unapredimo naš sistem bezbednosti, a posebna naknada za bezbednost, ukupno, povećava za dva odsto cenu avio-prevoza", navedeno je u saopštenju.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE