• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamiondžije tapkale putarinu

Grupa od 18 kamiondžija, od kojih trojica stranaca, uhapšena je zbog manipulacija sa karticama za putarinu.

 Kamiondžije tapkale putarinu Izvor: MONDO

Trojica stranaca i 15 državljana Srbije, vozači kamiona, osumnjičeni su za krađu, utaju i prevaru, jer su "tapkanjem" karticama za putarinu višestruko umanjivali iznos koji su bili dužni da plate, saopšteno je u niškoj policiji.

Vozači kamiona iz pravca Niša prema Beogradu razmenjivali su kartice sa vozačima koji su iz Beograda putovali ka Nišu, usput u nekom od motela, rečeno je na konferenciji za novinare.

Pripadnici Odeljenja kriminalističke i saobraćajne policije u Nišu prevaru su otkrili na naplatnoj rampi kod Aleksinačkih rudnika gde su kamiondžije koje su putovale iz Beograda predavali inkasantima karticu izdatu na naplatnoj rampi Niš.

Vozači kamiona iz Srbije, koji bi trebalo da plate 4.390 dinara, platili bi samo 530 dinara, a stranci bi umesto 6.240 dinara platili 750 dinara. Prema rečima policijskih inspektora u Nišu, pretpostavlja se da takvo "tapkanje" traje unazad četiri godine, a razlika u ceni koju su kamiondžije stavljale u džep je 3.860 dinara za vozače iz Srbije i 5.670 dinara za strance.

Trojica stranih državljana, jedan iz Makedonije i dvojica iz Bosne i Hercegovine, kažnjeni su u skraćenom postupku sa po 20.000 dinara, a protiv vozača iz Srbije biće vođen redovni krivični postupak, rečeno je u policiji.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE