• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bubalo: Sačekajmo predlog Agencije

Ministar trgovine Predrag Bubalo nije želeo da iznese svoj stav o najnovijoj ponudi Ateka, ištičući da treba sačekati predlog Agencije.

 Bubalo: Sačekajmo predlog Agencije Izvor: MONDO

"Ne želim da prejudiciram stav ni Vlade, niti ministara iz redova DSS-a u njoj. Sačekajmo predlog Agencije za privatizaciju, čiji je zadatak da saglada sve aspekte novonastale situacije. Ne radi se ovde ni o čijoj volji, već o čisto stručnom pitanju", prokomentarisao je Bubalo novu ponudu Ateka za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Vlasnik Ateka Mirko Kovač izjavio je da ta kompanija može lako da dobije kredit za kupovinu RTB Bor i da je rok za uplatu sredstava probijen zbog povlačenja Dojče banke.

"Razočarani smo Dojče bankom, koja se povukla iz svih većih transakcija za 2008. godinu u Srbiji. Nove banke smo pronašli u najkraćem mogućem roku, ali smo sa Dojče bankom izgubili osam nedelja", kazao je Kovač agenciji Beta.

On je rekao da su kupovinu borskog basena bakra nakon odustajanja Dojče banke podržale međunarodne finansijske institucije kao što su Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska investiciona banka (EIB), pre svega zahvaljujući tome što će Atek uložiti znatna sredstva u zaštitu životne sredine u Boru.

Kovač je ponovio da Atek ne traži partnera za kupovinu RTB-a i da planira da RTB pretvori u modernu fabriku u svom sistemu koji radi po standardima EU.

On je kazao da se Atek neće izjašnjavati o svojoj finansijskoj konstrukciji dok traje proces privatizacije, ali da će to nakon kupovine RTB-a objaviti, budući da je kompanija listirana na Bečkoj berzi, pa stoga sve transakcije moraju da budu javne.

Kovač je rekao da ga ne brine politička klima u Srbiji, i da na to upućuje i činjenica da je zatražio produženje roka do 7. maja, četiri dana pre zakazanih izbora.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE