DNS ne zna da li je još članica koalicije

Predsjednik DNS-a Marko Pavić kazao je danas u Banjoj Luci da ova stranka još uvijek ne zna ostaje li članica koalicije sa SNSD i SP u RS.

0
A- A A+
DNS, slava Foto: MONDO/ Brankica Spasenić

To je, kako je istakao Pavić, i razlog što još ne može govoriti da li će ova stranka podržati SNSD-ovog Radovana Viškovića za mandatara nove Vlade RS, ali je dodao da ga „cijeni i poštuje“.

Međutim, poručio je i da je i dalje na snazi raniji koalicioni sporazum koje su tri stranke dosadašnje vladajuće koalicije potpisali uoči izbora.

On je ocijenio da DNS nije zadovoljan svim što se dešavalo poslije izbora ali da će stoički raditi na unutrašnjem jačanju i zadovoljenju 100.000 građana koji su im dali povjerenje na izborima.

Komentarišući najave lidera SNSD-a Milorada Dodika da će se DNS morati „odreći“ nekih poslanika, Pavić je poručio da to ne mogu uraditi.

"DNS se ne može odreći svojih poslanika. Možemo razgovarati da li se nekome neko sviđa ili ne, ali se ne odričemo", kazao je Pavić.

Istakao je i da DNS ne strahuje od ulaska novih stranaka i grupa u koaliciju u RS.

Na pitanje da li se Dodiku „moguće suprostaviti“, Pavić je rekao da ne bi išao na Dodika kao ličnost.

"SNSD ima trenutno snagu kojoj se niko ne može suprostaviti", dodao je.

Govorio je i o tome da DNS nije prihvatio privatizaciju RŽR Ljubija, te dasu protiv bilinjihovi ministri u Vladi RS.

"Samo tražimo da ga kupe oni koji će se nastaviti baviti rudarenjem i povećati broj zaposlenih", dodao je.

Na slavu Mitrovdan DNS-a u Banjoj Luci došli su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zatim Željka Cvijanović, Radovan Višković, ali i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, na račun kojeg je Pavić ranije iznosio dosta kritika.

B.S.

Tagovi:

Ostale vijesti