• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Smanjiti stopu PDV-a za ugostiteljstvo, turizam i putnički saobraćaj

Autor Dragana Božić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je ova stranka podnijela inicijativu kojom se, kako kaže, Savjet ministara obavezuje da u roku od 30 dana pripremi izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

 Borenović: Smanjiti stopu PDV-a za ugostiteljstvo, turizam i putnički saobraćaj Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Ovom izmjenom bi se stopa PDV-a smanjila sa 17 na pet odsto za ugostiteljstvo, turizam i putnički saobraćaj.

Borenović je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da bi ta stopa PDV-a vrijedila do 31. decembra 2022. godine.

„Ovo je konkretna ekonomska mjera kojom se pomažu ugostitelji, djelatnici u turizmu I putničkom saobraćaju. Očekujemo da naša inicijativa dobije podršku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i da će u roku od 30 dana Savjet ministara predložiti zakonsko rješenje. Ukoliko to ne učine, mi imamo spreman prijedlog izmjena zakona I predložićemo kao poslanici PDP-a. Očekivali smo da ovakav prijedlog zakonskog rješenja o saniranju ekonomskih šteta predloži Savjet ministara BiH i ranije, ali nažalost, tokom godinu dana od formiranja novog saziva Savjeta ministara s njihove strane su došla tek dva, tri zakonska prijedloga u parlament. Apsurd je što su nas godinu dana mrcvarili dok nisu dogovorili sastav novog Savjeta ministara, da bi čitavu narednu godinu njihova aktivnost potpuno zamrla“, istakao je Borenović, dodajući da dnevni red parlamentarnih sjednica svojim inicijativama i prijedlozima formira opozicija u zajedničkim institucijama BiH, a ne izvršna vlast.

Član Predsjedništva ove stranke Mira Pekić rekla je da je cilj ove inicijative da se pruži direktna pomoć ovim privrednim granama.

"To je jedini način na koji mi u zajedničkim institucijama BiH možemo pomoći privrednicima da izađu iz krize, koja je posljedica pandemije virusa korona", rekla je Pekićeva.

Komentarišući odluku Centralne izborne komisije /CIK/ da ne objavi rezultate za grad Doboj i opštinu Srebrenica u Republici Srpskoj, Borenović je rekao da izbori u ovim lokalnim zajednicama nisu poništeni, te da treba sačekati konačnu odluku CIK-a.

"CIK treba da radi po zakonu i ko god da sjedi tamo treba da poštuju zakon", rekao je Borenović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE