• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Stanivukovićev savjetnik? Mladi ekonomista, privatnik i fudbalska nada iz Gradiške

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Bojan Kresojević, savjetnik za ekonomiju novog gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića bio je student generacije na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Kaže da da mu je zadovoljstvo što je dobio priliku da svojim radom doprinese unapređenju Banjaluke.

 Bojan Kresojević savjetnik Draška Stanivukovića Izvor: Vedran Ševčuk

Na današnjoj pres konferenciji na kojoj se Stanivuković prvi put obratio kao gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će mu Kresojević biti desna ruka. Dvadesetšestogodišnji Kresojević, koji je i asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, u izjavi za Mondo nakon pres konferencije predstavio je ukratko svoj CV i reference za novi posao.

„Nakon što sam diplomirao, sticao sam iskustvo i u privatnom i javnom sektoru. I dalje ću raditi tako u profesionalnom domenu u oblasti finansija i ekonomije. Kada su u pitanju moja viđenja, moja velika želja je da se na svakom koraku i u privatnom i u javnom sektoru podstiče efikasnost“, rekao je Kresojević.

Dodao je da to podrazumijeva da građani treba da "naprave što manje koraka" u ostvarivanju svojih prava. S druge strane smatra da je regulacija tržišta i života građana potrebna samo u onoj mjeri koliko je to neophodno kako bi se ostvarila ljudska prava u skladu sa modernim shvatnjima države.

Pošto je savjetnik za ekonomiju, Kresojević kaže da mu je želja da se posveti analizama u svakom smislu te riječi, a da će pokušati da pronađe najbolja rješenja za grad i privrednike.

„Posvetiću se analizama u vezi sa samim funkcionisanjem gradske uprave, kada je u pitanju funkcionisanje onih segmenata života koji su u nadležnosti grada, ali posebno sa zadovoljstvom ću se baviti privredom i razgovarati sa ljudima iz tog domena i pokušati da donosim najbolja rješenja, ona koja su u zajedničkom interesu jer mislimo da je to najbolji mehanizam djelovanja. Uvijek mislim da postoje, kako bi englezi rekli 'win win' rješenja, odnosno ona koja koriste i jednima i drugima,“ naglasio je on.

Kresojević je 2016. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a njegova prosječna ocjena tokom studija bila je 9,97 i time je postao najbolji student generacije.

Trenutno je student na postdiplomskim studijima Ekonomskog fakulteta.

Zanimljivo, bio je jedan od najvećih talenata Fudbalskog kluba „Kozara“ iz Gradiške gdje je prošao sve omladinske selekcije, ali je ipak nakon srednje škole odlučio da kopačke zamijeni studentskom knjižicom i posveti se ekonomiji.

Kresojević je vlasnik firme ''Optimum Consulting & Education'', koja se bavi finansijskim planiranjem i analizom, optimizacijom poslovnih aktivnosti i istraživanjem tržišta. ''Optimum'' je do oktobra ove godine imao dio vlasništva u firmi ''Keno'' koja je zajedno sa ''Lutrijom Republike Srpske'' organizovala igre na sreću preko ''Keno TV.'' 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Javna tajna je da je tata kupio sinu stranku da se igra, klinac bez iskustva(osim u trosenju tatinih miliona) sada se okruzio klincima i starleticama i on ce da vodi grad poput Banja Luke. Daj mi boze snage da bjezim odavde. Ovi prethodni su otjerali desetine hiljada ljudi odavde a sada ce,sa ovim klincem, masovni egzodus!Ostace samo oni koji bi zeljeli da se slikaju ispred vile na Petricevcu sa njegovim "prijateljima"

123

Glasali ste, gledajte.

Pero

Nema sta vidi se da je ispeko zanat u ekonomiji

Zole

@Pero vidimo kakva nam je ekonomija sad sa ovim iskusnim stručnjacima

Xy

Lijepa je mladost, ali cijenim iskustvo.

MONDO REPORTAŽE