• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin u trci za Nobela

Profesor Jasmin Komić iz Banjaluke jedan je od kandidata za Nobelovu nagradu za mir 2011.

 Banjalučanin u trci za Nobela Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske pridružila se prijedlogu predsjednika RS i Akademije nauka i umjetnosti RS da za 2011. godinu za zajedničku Nobelovu nagradu za mir predloži profesora Miodraga Lovrića (iz Srbije), profesora Jasmina Komića (iz RS) i profesoricu Kseniju Dumičić (iz Hrvatske), saopšteno je danas nakon sjednice entitetske vlade

Kako se navodi, Vlada je ovlastila ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića, ministra finansija Aleksandra Džombića, ministra nauke i tehnologije Bakira Ajanovića, ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jasnu Brkić i ministra pravde Džerarda Selmana da potpišu nominaciju za Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu; za Miodraga Lovrića, Jasmina Komića i profesoricu Kseniju Dumičić.

U obrazloženju nominacije navodi se da su profesori Miodrag Lovrić, Jasmin Komić i Ksenija Dumičić “pružili izvanredan doprinos miru u svijetu i nauci, napravivši najveći međunarodni naučni projekt ikada proveden u istoriji (u pogledu broja uključenih država) - Međunarodnu enciklopediju statističke nauke (tri toma, objavio "Springer", u decembru 2010. godine), koja je djelo 619 eminentnih stručnjaka iz 105 država sa šest kontinenata”.

(FenaMONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE