• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska protiv uključenja Turske

Političari iz RS smatraju da Turska zbog pristrasnosti prema Bošnjacima i Sarajevu ne može da posreduje u razgovorima o uspostavljanju nove vlasti.

 Srpska protiv uključenja Turske  Izvor: MONDO

Poslanik SNSD Lazar Prodanović rekao je da RS ne može da vjeruje u objektivnost turske diplomatije u BiH, jer uglavnom zastupa bošnjačke interese,pišu "Večernje novosti".

''Ne možemo da vjerujemo zemlji koja uglavnom zastupa bošnjačke interese. Turska to pokazuje i u radu u Upravnom odboru Savjeta za provođenje mira'', rekao je Prodanović.

Da diplomatija Turske nije dobronamjerna prema Srbima u BiH i regionu smatra i poslanik DNS-a u parlamentu BiH Petar Kunić, navodeći da su Turci više puta lobirali za odluke uperene protiv srpskih interesa.

On je uvjeren da nijedan srpski političar neće pristati da turski predstavnici učestvuju u kreiranju vlasti u zemlji.

List piše da, poslije Njemačke, i Turska ''gori od želje'' da posreduje u političkim razgovorima domaćih lidera o uspostavljanju nove vlasti.

Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu više puta je ponovio da je cilj turske spoljne politike uspon otomanskog Balkana, kao centra svjetske politike, ističući da je Turska odgovorna za BiH.

"Napravićemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok, zajedno sa Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti. To je cilj turske spoljne politike i mi ćemo to postići'', tvrdio je turski šef diplomatije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE