• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čistka" u Ministarstvu transporta BiH

Suspendovana četiri službenika Ministarstva transporta i komunikacija BiH zbog sumnje u nezakonito izdavanje licenci vozačima i vozilima.

 "Čistka" u Ministarstvu transporta BiH Izvor: MONDO

Četiri službenika Ministarstva transporta i komunikacija BiH suspendovana su zbog istrage koja se vodi u vezi sa nezakonitostima u postupku izdavanja licenci vozačima i vozilima za obavljanje prevoza u unutrašnjem i međunarodnom transportu putnika.

Ministarstvo je suspendovalo četiri svoja službenika do okončanja istrage koju je u vezi sa ovim slučajem povelo Tužilaštvo BiH, nezvanično saznaju ''Nezavisne novine''.

U Ministarstvu kažu da onaj ko ima sumnje može podnijeti tužbu nadležnim institucijama i da će one utvrditi da li je bilo nezakonitosti.

"Ministarstvo je nosilac legislative, ali ne provodi osposobljavanje vozača i polaganje ispita, pa se nelegalnim aktivnostima koje pominju prevoznici nije ni moglo baviti", rekao je Zoran Andrić, pomoćnik ministra transporta i komunikacija, te dodaje da se izdavanjem licenci bavi Nacionalni komitet sastavljen od devet eksperata.

Istraga Tužilaštva odnosi se na rad Nacionalnog komiteta, koji je imao mandat od 2006. do 2010. godine. Od novembra prošle godine formiran je novi Nacionalni komitet, ali ne radi zbog pokrenute istrage.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni saobraćaj Republike Srpske Nikola Grbić izjavio je juče Srni da će protiv ovog ministarstva i Spoljnotrgovinske komore BiH podnijeti tužbu zbog pronevjere više od pet miliona KM uplaćenih na ime edukacije vozača i menadžera.

U Komori smatraju da su navodi prevoznika neutemeljeni. "Ako su ove optužbe u funkciji dobijanja srpskih licenci za vozače, a što je bio povod za balvan revoluciju i blokadu prelaza krajem prošle godine, koju je predvodio Grbić, ja tu ne mogu ništa", rekao je Zijad Sinanović, direktor Sektora za transport Komore.

Sedam službenika Ministarstva suspendovano je prošle godine zbog sumnji za nezakonitosti u raspodjeli CEMT dozvola, a suđenje je u toku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE