• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici stabilno, uzrok eksplozije kratki spoj

Eksplozija u Rafinariji Brod, u kojoj su povrijeđena tri radnika, nastala je usljed kratkog spoja i eksplozije uvodne kutije visokonaponskih kablova na elektromotoru pumpe

 Radnici stabilno, uzrok eksplozije kratki spoj Izvor: MONDO

Policija u Brodu nakon uviđaja na mjestu eksplozije u Rafineriji nafte Brod utvrdila je da je na dijelu postrojenja Sekcije 35 gdje se vrši hidrodesulfurizacija dizel goriva, usljed puštanja u rad rezervne pumpe, došlo do kratkog spoja i eksplozije uvodne kutije visokonaponskih kablova na elektromotoru pumpe.

Ovom prilikom došlo je do trenutnog i kratkog plamena, koji je intervencijom Vatrogasne jedinice Rafinerije Brod ubrzo ugašen - saopšteno je iz CJB Doboj. S obzirom da je riječ o rezervnoj pumpi nije dolazilo do prekida proizvodnje, a nastala materijalna šteta je neznatna.

Nakon dokumentovanja događaja Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o utvrđenom činjeničnom stanju.

Radnici Rafinerije nafte Brod, koji su zbog povreda zadobijenih u eksploziji ostali na liječenju u dobojskoj bolnici, nalaze se u stabilnom stanju.

Doktorka Nataša Zelečević, specijalista plastične hirurgije, rekla je da su pedesetogodišnji Željko Bačić i Goran Ilić (30) zadobili opekotine po licu, vratu i šakama, dok je Dalibor Teodosić otpušten sa bolničkog liječenja sa manjom povredom noge i smetnjom sluha.

"Stanje pacijenata Bačića i Ilića se intenzivno prati i trenutno nisu životno ugroženi", navela je dr Zelečević.

Eksploziju je Policijskoj stanici Brod prijavilo odgovorno lice u Rafineriji nafte Brod, koje je navelo da je u 8.25 časova u jednom od postrojenja došlo do kratkog spoja na elektromotoru pumpe, usljed čega je došlo do kratke eksplozije i trenutnog zapaljenja na navedenom elektromotoru.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE