• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škrbić: Vakcine su bezbjedne

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić izjavio je da su vakcine protiv novog gripa sigurne po zdravlje ljudi.

 Škrbić: Vakcine su bezbjedne  Izvor: MONDO

On je istakao da su kontrole lijekova danas veoma stroge i počinju od same fabrike, odgovarajućih agencija u zemlji proizvođaču vakcine, evropskih agencija do agencija zemalja u koje vakcine ulaze.

Škrbić je poručio stanovništvu da nije kasno ni danas da se vakcinišu, jer je bolje vakcinisati se i na taj način steći imunitet, nego strepiti da li će dobiti grip.

"Ova vakcina je potpuno sigurna i čak nema ni lokalne reakcije na koži", istakao je resorni ministar RS, dodavši da je vakcinisao i sebe, svoju porodicu i prijatelje, a u okviru promocije imunizacije lično je vakcinisao ministra unutrašnjih poslova RS Stanislava Čađu.

Podsjetivši da je RS nabavila 30.000 komada vakcina, Škrbić je za beogradske "Večrenje novosti" rekao da doza vakcine košta 18 KM, a plaćanja su oslobođeni oboljeli od karcinoma, šećerne bolesti, mišićne distrofije, pacijenti na hemodijalizi i liječeni kardiohirurškim intervencijama, kao i djeca liječena od reumatske groznice i oboljela od cistične fibroze i druge kategorije lica.

On je naglasio da je Institut za zaštitu zdravlja RS sada potpuno opremljen da radi testiranje na H1N1. "Naši stručnjaci, u saradnji sa beogradskim institutom `Torlak`, još će jedno vrijeme zajedno raditi testiranja, a potom će raditi sami", najavio je Škrbić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE