• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci iz Banjaluke: Nema razloga za proteste

Boračka organizacija "Sloga" smatra da borci nemaju razloge za proteste jer je vlast u RS napravila velike pomake u realizaciji zahtjeva boračke populacije.

 Borci iz Banjaluke: Nema razloga za proteste Izvor: MONDO

"Borcima nije kriv predsjednik RS Milorad Dodik, nego neodgovorni pojedinici iz Boračke organizacije RS, koji su neozbiljnim radom `proizveli` oko 100 000 boraca prve kategorije, a odgovorno tvrdimo da od te cifre ni jedna trećina nije bila na frontu u bliskim borbama sa neprijateljem", saopšeteno je iz Gradske boračke organizacije "Sloga".

U saopštenju se navodi da je Dodikova izjava pogrešno protumačena od pojedinaca čiji je cilj da ruše institucije RS.

"Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz ne vlada situacijom, a posebno u Banjaluci. Tražićemo odgovor od BORS-a kako je moguće da je u knjigama evidencije, koje je izdalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS 2009. godine, više od polovine ratnih vojnih invalida to pravo steklo po osnovu povrede i bolesti, a mišljenje o tim okolnostima je dao BORS", ističe se u saopštenju.

"Sloga" navodi da su rezultati boračkih revizija koje je radio BORS ispod svakog očekivanja i da će ova gradska organizacija istrajati u utvrđivanju istine o učešću svakog pojedinca u otadžbinskom ratu.

Premijer RS Aleksandar Džombić izjavio je prije tri dana da će do 5. februara ove godine biti isplaćene naknade borcima koji imaju odlikovanja, a 20. februara borački dodatak.

Džombić je, nakon sastanka sa Ćurguzom 27. januara, istakao da je Vlada RS u proteklih pet godina svesrdno podržavala boračku populaciju, te da će i nova vlada, na čijem je on čelu, nastaviti kontinuitet saradnje sa ovom organizacijom.

Nakon sastanka sa premijerom RS, Ćurguz je rekao da BORS ostaje pri odluci o protestima, najavljenim za 14. februar, ako joj do polovine februara ne budu isplaćeni zaostali borački dodaci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE