• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća žrtva novog gripa u Srpskoj

U jedinici intenzivne medicine Kliničkog centra Banjaluka danas je od posljedica gripe tipa A (H1N1) preminula jedna osoba.

 Treća žrtva novog gripa u Srpskoj Izvor: MONDO

Kako je saopšteno iz KC Banjaluka, riječ je o osobi srednje životne dobi, koja je 11. januara primljena u Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka iz druge bolnice u Republici Srpskoj (RS). Prilikom prijema, osoba je imala visoku temperaturu praćenu kašljem, otežanim disanjem i iskašljavanjem krvavog sadržaja.

Zbog pogoršanja ovih tegoba, osoba je upućena u Jedinicu intenzivne medicine Kliničkog Centra Banjaluka, a pod uputnom dijagnozom masivnog zapaljenja pluća, a dijagnoza influenca A (H1N1) potvrđena je visoko sofisticiranom metodom u Institutu za imunologiju i virusologiju "Torlak" iz Beograda.

Odmah po prijemu u Jedinicu intenzivne medicine urađena je sva propisana dijagnostika, a zbog pogoršanja plućne funkcije, oboljela osoba je stavljena na vještačka pluća (mehaničku ventilaciju).

Pored svih preduzetih mjera i terapijskih protokola, propisanih za liječenje influence A (H1N1), oboljela osoba preminula je danas u 15.00 časova.

Osim gojaznosti, koja je kod ovih bolesnika favorizujući faktor, oboljela osoba nije imala druga značajnija akutna ili hronična oboljenja.

Ovo je treća žrtva novog gripa u Republici Srpskoj ove godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE