• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erdogan: Turska će posredovati u BiH ako to žele svi narodi u toj zemlji

Autor Dušan Volaš

Turska će biti prisutna u BiH ako se Srbi, Bošnjaci i Hrvati dogovore oko toga između sebe, rekao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan nakon povratka iz posjete BiH i Crnoj Gori.

 "Turska će biti prisutna u BiH ako se Srbi, Bošnjaci i Hrvati dogovore oko toga između sebe" Izvor: Tanjug/Turkish Presidency via AP, File

"Turska će biti prisutna ako se Srbi, Bošnjaci i Hrvati u BiH ujedine međusobom i kažu: "Želimo Turskoj dati takav zadakat, niko se ne smije miješati u naše poslove, samo neka Turska djeluje kao posrednik ovdje u naše ime", rekao je Erdogan novinarima sa kojima je razgovarao u avionu u povratku iz posjeta BiH i Crnoj Gori.

"Već sam im rekao. Ako donosite takvu odluku, mi ćemo takođe napraviti naše procjene. Donosite ovu odluku kao trojka, a ne čekajući instrukcije odnekud", rekao je turski predsjednik.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

"U ove dosadašnje posrednike više nema povjerenja. Vjeruju im Bošnjaci, nekim manjim dijelom Hrvati iz svojih nekih razloga, dok mi Srbi uopšte u to ne vjerujemo. Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo - razgovaraćemo. Ako ne, vidjećemo", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE