• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RAK agencija FTV-a!

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da RAK BiH nikada ništa neće preduzeti povodom pritužbi na politički magazin "60 minuta"

 Dodik: RAK agencija FTV-a! Izvor: MONDO

On je naglasio da je to agencija koja radi za i u interesu FTV-a.

"Samo kada kažete RAK, to me asocira na biološki teško zdravstveno stanje, tako da to najbolje odražava ovu činjenicu, kao i njihov rad", rekao je Dodik Srni, komentarišući to što već mjesec dana agencija nije učinila ništa u pogledu prigovora na emisiju "60 minuta" FTV-a, u kojoj su srpske i hrvatske javne ličnosti prikazane kao fašisti.

RAK još razmatra četiri prigovora koja su podneseni nakon emitovanja "60 minuta" od 10. januara, kada su hrvatske i srpske javne ličnosti prikazane kao fašisti, uz primjedbe na upotrebu govora mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

 Iz RAK-a su naveli da ova procedura nije neobičajeno duga i primjenjuje se na isti način u svim slučajevima na osnovu Pravilnika o postupku rješavanja kršenja uslova dozvola i propisa.

Nezavisno udruženje novinara RS ranije je napravilo analizu 100 emisija magazina "60 minuta" emitovanih od septembra 2007. do kraja decembra 2010. godine, tačnije analizu prljavog jezika i jezika mržnje, koji koristi javni emiter Federacije BiH /FBiH/.

Prema toj analizi, u javnom servisu FBiH, koji se finansira novcem poreskih obveznika i iz Srpske, izabrani zvaničnici, crkveni velikodostojnici i kolege novinari iz RS nazivani su "mafijašima zadojenim fašističkom ideologijom koji služe đavoljem režimu".Prema analizi jezika korišćenog u "60 minuta" Republika Srpska 187 puta nazvana je "mafijaškom državom", koja je po ocjeni urednika Bakira Hadžiomerovića i novinara Slobodana Vaskovića "protivustavno formirana". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE