• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovan Karadžić: Biću oslobođen!

Nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić izjavio je da bi volio da je Srbija profitirala od njegovog izručenja, ali da joj očigledno to nije donijelo nikakvu korist.

 Radovan Karadžić: Biću oslobođen! Izvor: MONDO

Karadžić je, u intervjuu za Radio Holandiju, izjavio da nema osjećaj da je izdan, iako ga je Srbija uhapsila i izručila Haškom tribunalu.

On je dodao da ni malo ne sumnja da će biti oslobođen optužbi i da bi volio da se nakon toga vrati u domovinu, ali da svojom zemljom smatra i Srbiju i Crnu Goru, prenosi "Blic".

Karadžić očekuje da bi ga oni koji ga vole i dalje voljeli, a oni koji ga mrze i dalje mrzili, a da je posljednja stvar kojom bi želio da se bavi - politika.

Jedino zbog čega žali, kaže Karadžić, je činjenica da Tribunal nije uvažio sporazum sa Ričardom Holbrukom, prema kojem je trebalo da bude pošteđen krivičnog gonjenja.

On je rekao da saosjeća sa sadašnjim rukovodstvom Srpske, konkretno predsjednikom Miloradom Dodikom i njegovom politikom, jer smatra da je suštinski problem u BiH ostao isti kao i u vrijeme dok je on bio na toj funkciji.

Karadžić je ocijenio da je "u pitanju fundamentalno nepoštenje lidera bosanskih muslimana, koji pred međunarodnom zajednicom izigravaju zagovornike multietničkog društva, dok zapravo manipulišu sistemom i insistiraju da oni budu ti koji će birati predstavnike druge dvije etničke grupe", piše "Blic".

On je dodao da prima mnogo pisama podrške, podjednako i od Srba i nesrba, dok mu gnjevna pisma uprava zatvora ne prosljeđuje.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE