• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vize opet na dnevnom redu

Veliki priliv azilanata sa zapadnog Balkana naveo neke zemlje EU da ozbiljno razmišljaju o ubrzanju mehanizma za prestanak vizne liberalizacije.

 Vize opet na dnevnom redu Izvor: MONDO

O ovome će na prijedlog Francuske i Holandije, biti riječi na sljedećoj sjednici savjeta ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa u četvrtak u Briselu.

Istina je, razgovaraće se o tome na predstojećem ministarskom sastanku, potvrdio je za Večernje novosti portparol Ke d'Orseja Bernar Valero, dodajući da će biti i mnogo drugih tema vezanih za imigraciju, kao, na primjer, o emigranatima iz Tunisa.

Riječ je o unutrašnjim konsultacijama uobičajenim u EU.

Ministri EU će razmatrati prijedlog Francuske i Holandije za uvođenje specifične klauzule koja bi omogućila suspendovanje režima vizne liberalizacije s nekom od trećih zemalja, po hitnom postupku, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Ta mjera ne bi se posebno odnosila na BiH ili Srbiju, niti na bilo koju zemlju pojedinačno, već na sve s kojima je EU uspostavila režim vizne liberalizacije.

Diskusije još nisu završene, a riječ je, prije svega, o političkoj odluci kojom bi se ubrzala već postojeća, dosta spora procedura. Za sada nije sigurno ni da će Evropska komisija prihvatiti ovu inicijativu.

(FoNet/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE