• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbrojniji napadi na imovinu SPC

Imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC), od svih vjerskih objekata, prošle godine je najčešće bila na meti napadača, podaci su Međureligijskog vijeća BiH.

 Najbrojniji napadi na imovinu SPC Izvor: MONDO

Ipak, tačnih i kompletnih podataka o svim dosadašnjim napadima na imovinu SPC i pravoslavna groblja nema, jer još postoji strah da se napad prijavi, a nema ni podataka o tome koliko je policija pronašla počinilaca, izjavila je stručni savjetnik i predstavnik SPC u Međureligijskom vijeću BiH Olivera Jovanović.

Ona je rekla za "Glas Srpske" da Međureligijsko vijeće samoinicijativno prati napade na vjerske objekte, na osnovu pisanja u medijima, navodeći da je na kraju prošle godine bilo najviše prijavljenih napada na vjerske objekte SPC.

Od početka novembra prošle godine, kada je Međureligijsko vijeće BiH započelo jednogodišnji program praćenja napada na vjerske objekte, prijavljeno je 13 napada. Međureligijsko vijeće BiH provjeravaće i šta je urađeno da bi se otkrili počinioci.

"Ono što ohrabruje jeste to da u 90 odsto slučajeva, kada dođemo na mjesto napada, budu prisutni predstavnici svih vjerskih zajednica u BiH i tako pokažu solidarnost i podršku jedni drugima", rekla je Jovanovićeva.

Prema dosadašnjim podacima Međureligijskog vijeća, prethodnih godina najčešći napadi na imovinu Srpske pravoslavne crkve dešavali su se u Sarajevu i okolini.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE