• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIK upozorio Narodnu skupštinu RS

PIK je upozorio Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi usvajanje zakona o katastru RS imalo značajne implikacije.

 PIK upozorio Narodnu skupštinu RS Izvor: MONDO

Ambasadori zemalja članica Savjeta za provođenje mira u BiH, osim Rusije, upozorili su danas Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi usvajanje zakona o katastru RS imalo značajne implikacije u odnosu na vlasništvo nad imovinom u RS.

"Želimo ponoviti da se bez obzira na predložene zakone nalogom visokog predstavnika od 5. januara zabranjuje sva promjena prava vlasništva nad državnom imovinom do konačne odluke Ustavnog suda BiH", navodi se u pismu upućenom predsjedniku i šefovima poslaničkih klubova parlamenta RS.

PIK navodi da se ova zabrana primjenjuje i na Upravu za geodetske i imovinskopravne odnose RS - objavila je večeras banjalučka Alternativna televizija.

"Smatramo da je važno da budete u potpunosti svjesni ove činjenice i prije nego što počnete razmatrati predložene zakone na sutrašnjoj sjednici", navedeno je u pismu.

Ambasadore PIK-a zabrinjavaju i nedavne izjave zvaničnika RS o tome da će nastojati da primjenjuju zakone bez obzira na visokog predstavnika. Poručuje se ponovo da se pitanje državne imovine mora riješiti konsenzusom u BiH.

Prijedlog zakona o katastru Republike Srpske po hitnom postupku je treća tačka predloženog dnevnog reda sutrašnje sjednice Narodne skupštine RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE