• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD poziva na formiranje vlasti

IO SNSD pozvao je sve relevantne političke partije, koje mogu da donesu odluku o formiranju vlasti što je moguće prije to i učine.

 SNSD poziva na formiranje vlasti Izvor: MONDO

Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata pozvao je sve relevantne političke partije, koje mogu da donesu odluku o formiranju vlasti, da u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, Izbornim zakonom i opštim opredjeljenjem svih za ravnopravnost entiteta i naroda u BiH, što je moguće prije to i učine, rekao je predsjednik IO SNSD-a Nebojša Radmanović.

On je novinarima večeras nakon sjedice IO SNSD-a izjavio da je ovaj organ zaključio da je SNSD, tamo gdje je bio odlučujući faktor, a to je Republika Srpska, uspio da u skladu sa važećim aktima i obećanjima formira vlast.

Radmanović je istakao da se stranka trudila da to učini i na svim drugim nivoima, a zainteresovana je da se formira vlast u FBiH, federalnim kantonima i u BiH, u čemu se nije uspjelo u potpunosti.

On je dodao da je IO analizirao i ukupno stanje u BiH, ali i rad SNSD-a kao političke partije i članova pojedinačno.

"Zaključili smo da se SNSD ponašao u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, Ustavom, Izbornim zakonom i obećanjima koje je dao u predizbornoj kampanji", rekao je on, dodavši da se mnoge političke partije nisu ponašale u skladu sa svim tim opredjeljenjima.

Radmanović je dodao da se neke stranke, koje su osvojile veliki broj glasova, kao što je SDP, ne ponašaju u skladu sa Ustavom BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE