• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Političari RS:Oslobađanje Divjaka očekivano

Političari u RS ocijenili su odluku suda u Kornburgu o puštanju na slobodu bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka očekivanom.

 Političari RS:Oslobađanje Divjaka očekivano Izvor: MONDO

Dušanka Majkić, poslanik SNSD-a u parlamentu BiH, ocijenila je da ovaj slučaj potvrđuje nesposobnost pravosuđa BiH da procesuira ratne zločine koji su počinjeni u Dobrovoljačkoj ulici, ali i drugim mjestima na kojima su stradali Srbi, prenose "Nezavisne novine".

"Sada plaćamo danak ovakvom nakaradnom pravosuđu i svi građani sa ogorčenjem prihvataju činjenicu da se ne procesuiraju i kažnjavaju odgovorni za ratne zločine nad srpskim narodom", kaže Majkićeva.

Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a, rekao je da je cijeli slučaj skandalozno vođen u austrijskom pravosuđu, navodeći da je očito posrijedi bilo uplitanje politike u puštanje Divjaka.

"RS zbog toga mora preispitati odnos prema takvim postupanjima i zaštiti srpski narod", ističe Ćuzulan.

Lider DNS-a Marko Pavić ocjenjuje neprihvatljivim da je se državni organi, kao što su članovi Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, stavljaju u odbranu osumnjičenih ratnih zločinaca.

"Međunarodna zajednica, takođe, zastupa dvoličnu politiku različitih aršina prema Srbima i Bošnjacima. To potvrđuje i izjava ministra inostranih poslova Austrije koja je praktično utrla put odluci suda u toj zemlji za puštanje Divjaka iz pritvora", smatra Pavić.

Sud u Kornburgu odlučio je juče da Divjak bude pušten iz pritvora u Austriji uz plaćanje kaucije od 500.000 evra.

Jovan Divjak uhapšen je u Beču 3. marta, po nalogu za hapšenje koji je objavila Srbija, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine kada su ubijena 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE