• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftini letovi iz Banjaluke

Promotivnim letovima u martu "SkySrpska" i slovenačka "Adria Airways" žele da popularizuju letove sa banjalučkog aerodroma.

 Jeftini letovi iz Banjaluke Izvor: MONDO

Jeftine avionske karte mogu se kupiti za: Ljubljanu, Amsterdam, Brisel, Frankfurt, London, Minhen, Pariz, Beč i Cirih. Najjeftinija povratna karta će biti za Ljubljanu, preko koje će se dalje letjeti za evropske gradove i koštaće devet evra, dok će najskuplja biti povratna karta do Brisela po cijeni od 41 evro.

Međutim, u cijenu povratnih karata nisu uračunate aerodromske takse, tako da je let do ponuđenih destinacija značajno skuplji,pišu Nezavisne Novine.

Tako na primjer cijena povratne karte do Ljubljane s uračunatim taksama na banjalučkom i ljubljanskom aerodromu košta 32 evra.

Inače, letovi iz Banjaluke za Ljubljanu, preko koje će se dalje letjeti u Evropu, će saobraćati četiri puta sedmično: ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Zoran Injac, direktor "SkySrpske", rekao je da su se na ovaj potez odlučili jer je slovenačka "Adria" spustila cijene letova za evropske destinacije.

"Ovakvu akciju napravili smo s ciljem popularizacije avionskog saobraćaja i kako bismo nakon ukidanja viznog režima sa zemljama Evropske unije omogućili našim građanima da lete što jeftinije", rekao je Injac.

On je dodao da se radi o tarifama "low cost" avionskih kompanija i da ovako povoljnom ponudom nastoje da avionski transport dobije veće povjerenje budućih putnika.

Sandra Kovačević, šef Kabineta Ministarstva saobraćaja i veza RS, rekla je da su linije jeftinih letova veoma dobar način popularizacije avio-saobraćaja kod nas.

"Ministarstvo saobraćaja i veza RS ima velike planove za ulaganja u razvoj avionskog saobraćaja, dok su propratne akcije, poput prodaje karata za jeftine avio-letove, veoma dobar način da se avionski saobraćaj domaćim putnicima što više približi", rekla je Kovačevićeva.

Iz banjalučke agencije "Unis Tours", koja od početka marta prodaje promotivne karte, rekli su da akcija "SkySrpske" izaziva sve veće interesovanje putnika.

"Jeftini avio-letovi izazvali su zanimanje naših putnika i sve veći broj njih se raspituje i dolazi kako bi rezervisali povoljne letove", kaže Draško Šukalo, referent za prodaju avio-karata u ovoj agenciji, i dodaje kako bi, ukoliko se ovako povoljne ponude nastave, sigurno došlo do toga da se ljudi lakše odlučuju na avio-putovanja.

Cijene povratnih karata sa plaćenom taksom u KM su:
Ljubljana 81,Amsterdam 347, Brisel 308, Frankfurt 265, London 309 , Minhen 267, Pariz 379, Beč 298 i Cirih 284 KM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE