• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Margotić: BiH sponzor međunarodnog terorizma

U BiH prošle godine ušlo je 716 Palestinaca, od kojih je određen broj povezan sa Hezbolahom, Hamasom izjavio je Domagoj Margetić.

 Margotić: BiH sponzor međunarodnog terorizma Izvor: MONDO

U BiH prošle godine ušlo je 716 Palestinaca, od kojih je određen broj povezan sa Hezbolahom, Hamasom i terorističkom organizacijom "Muslimanska braća", izjavio je Srni Domagoj Margetić, član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

"Činjenica da sve dok postoji 300 iranskih obavještajaca i 700 potencijalnih pripadnika palestinskih terorističkih organizacija, dok normalno djeluju `Muslimanska braća` i dok ima evidentiranih više od hiljadu lica povezanih sa međunarodnim terorizmom, BiH je sponzor međunarodnog terorizma ma koliko to Sarajevo izbjegavalo da kaže", rekao je Margetić.

Margetić je istakao da je EUFOR detaljno upoznat sa svim tim podacima, odnosno spiskovima lica koja borave u BiH, jer su, kako je naveo, članovi Ekspertskog tima u stalnom kontaktu sa obavještajnim oficirima EUFOR-a.

"Oni sve znaju. Međutim, i Brisel i SAD su učestvovali u njihovom dovođenju u BiH i nizu prljavih stvari koje su se tu događale, pa je sada riječ o uzajamnom pokrivanju, a problem niko ne može da riješi", kaže Margetić.

Sigurno je, kaže on, da Palestinci putuju sa izraelskim pasošom, ali se te evidecije vode i dostupne su nacionalnim kancelarijama Interpola, pa se postavlja pitanje zašto im BiH nije i ne uskrati gostoprimstvo.

Prema njegovim riječima, BiH je sada jedno od najbezbjednijih uporišta međunarodnog terorizma, gdje su obavještajni oficiri i logistički punktovi bezbjedniji nego Kosovu.

"Bezbjednosti im pružaju insitutcije BiH. Da funkcionišu obavještajne službe i Ministarstvo bezbjednosti onda to ne bi bilo tako. Očito je da u Sarajevu postoji nečiji politički interes da BiH bude sponzor međunarodnog terorizma", smatra Margetić.

On je ponovio da na čelu institucija BiH postoje lica koja su uvezla terorizam u BiH i da se ne može očekivati da će se te institucije boriti protiv toga.

Dvoje bivših špijuna CIA Robert Ber i Dejna Vilijamson potvrdili su da su se pripadnici Hezbolaha, militantne muslimanske grupe koju podržava Iran, tokom rata nalazili u BiH.

Služba za poslove sa strancima BiH juče je deportovala iz BiH šestoricu Palestinaca sa izraelskim državljanstvom, bliskih vehabijskom pokretu. Deportovani Palestinci boravili su u Sarajevu u džamiji Kralja Fahda, a u Tuzli u Centru ''Oaza'', poznatom kao vehabijsko okupljalište.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE