• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi protesti radnika Rafinerije Brod

Radnici Rafinerije nafte u Brodu ponovo su zatražili od rukovodstva Rafinerije da prestane da krši prava zagarantovana Kolektivnim ugovorom.

 Novi protesti radnika Rafinerije Brod Izvor: MONDO

Udruženi sindikat energetike Republike Srpske, koji se uključio u rješavanje problema, predložio je da se do 1. juna stavi moratorijum na štrajk i insistira na pregovorima koje je rukovodstvo Rafinerije do sada ignorisalo.

Predsjednik Udruženog sindikata energetike RS Dušan Vrhovac rekao je da očekuje da rukovodstvo prihvati zahtjeve radnika da bi potpisali kolektivni ugovor, kao što su to učinili radnici Rafinerije ulja Modriča i "Petrola".

Radnici ističu da poslodavac ne poštuje Kolektivni ugovor i Pravilnik o radu od jula prošle godine kada je najniža plata u Republici Srpskoj sa 320 povećana na 370 maraka.

Predsjednik Sindikalne organizacije Rafinerije Danilo Bročilo podsjetio je da je u Rafineriji najniža plata iznosi 141,50 maraka iako bi trebalo da iznosi 148 maraka, istakavši da je to zbog toga što poslodavac plate i dalje obračunava po staroj cijeni. On je dodao da se Kolektivni ugovor krši i u drugim slučajevima.

Protesti radnika u Rafineriji nafte u Brodu traju od 11. aprila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE