• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ovakva BiH neće moći da preživi

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović smatra da ovakva BiH neće moći da preživi i da zbog toga Hrvati žele da budu "akteri rješenja".

 Čović: Ovakva BiH neće moći da preživi Izvor: MONDO

Čović smatra da je Hrvatski narodni sabor napravio prvi korak ka uspostavljanju "jedino moguće BiH", koja uključuje i novo ustavno uređenje, gdje bi postojala i hrvatska federalna jedinica.

Prema njegovom mišljenju, Ustav i izborni zakon BiH moraju da budu prilagođeni potrebama svih u BiH.

Čović očekuje napade stranaka okupljenih oko Socijaldemokratske partije BiH, koje imaju samo "platformu kako da sruše BiH, što maskiraju građanskim konceptom".

On tvrdi da će za ideje izrečene na Hrvatskom narodnom saboru tražiti podršku kod bošnjačkih i srpskih političara, ali i međunarodne zajednice.

"Ne radimo ništa skriveno. Neće biti mešetarenja ispod stola. Krajnje ozbiljno radimo posao. BiH je na raskršću i moramo je vući u pravom smjeru", rekao je Čović za "Dnevni avaz".

Hrvatski narodni sabor usvojio je 19. aprila u Mostaru Rezoluciju u kojoj se navodi da "detaljna reforma Ustava BiH, koja će obezbijediti institucionalnu ravnopravnost i novu administrativno-teritorijalnu organizaciju i uključivati federalnu jedinicu sa hrvatskom većinom može garantovati istinsku ravnopravnost hrvatskog naroda".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE