• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanka štrajkom glađu traži povrat novca

Milosava Vukmirović iz Banjaluke traži 43.000 KM od vlasnika "Aragosta d.o.o. inženjering", jer je raskinula ugovor o kupovini stana

 Banjalučanka štrajkom glađu traži povrat novca Izvor: MONDO

Milosava Vukmirović iz Banjaluke stupula je u štrajk glađu, zahtijevajući da joj vlasnik banjalučkog preduzeća "Aragosta d.o.o. inženjering" Zoran Milić vrati 43.000 KM po osnovu raskida ugovora o kupovini stana i da snosi odgovornost pred zakonom, kako tvrdi, za "prevaru".

Vukmirovićeva, koja od srijede štrajkuje glađu u Ulici Meše Selimovića 7, ispred zgrade u kojoj stanuje Milić, rekla je Srni da neće odustati od štrajka glađu sve do ispunjenja njenih zahtjeva.

"Pozivam i sve ostale kupce stanova koje je Milić oštetio da se okupimo na ovom mjestu i zajednički zatražimo pomoć od Vlade Republike Srpske", istakla je Vukmirovićeva.

Ona je podsjetila da je Miliću na ime kupovine novog stana u izgradnji u banjalučkom naselju Lazarevo, u Ulici Despota Stefana Lazarevića, 15. septembra 2008. godine dala avans od 10.000 KM, a ostalih 33.000 KM tri mjeseca kasnije nakon što je podigla stambeni kredit.

"Prema obrađenom ugovoru o kupovini stana kod notara, Milić je trebalo da mi preda stan po sistemu ključ u ruke 15. septembra 2009. godine, dok je u klauzuli ugovora stajalo da će mi, ukoliko probije rok gradnje, plaćati stanarinu od 200 KM, što je on i činio do jula 2010. godine", rekla je Vukmirovićeva.

Vukmirovićeva je istakla da nakon toga nastaje pravi pakao za nju i njenu porodicu, jer nije uspjela nigdje da pronađe Milića, a nijedan od telefona njegove firme nije bio u funkciji, zbog čega je bila prinuđena da ga sama traži po gradilištu i gradu.

"Nakon toga, u septembru 2010. godine sporazumno sam raskinula ugovor o kupovini stana kod notara i Milić je bio obavezan da mi vrati 43.000 KM sa kamatom, što nije ispoštovao do danas", naglasila je Vukmirovićeva.

Vukmirovićeva je istakla da nije jedina "koju je Milić prevario za stan", apelujući na vlasti Srpske da joj pomognu u ostvarenju njenih zahtjeva, jer ona, kao i ostali ljudi, nema novca da angažuje advokata da bi putem suda ostvarila prava.

Boro Marinković, penzioner iz Banjaluke, rekao je Srni da je i njega "Milić prevario" za stan u koji nikada nije uselio, a za čiju kupovinu mu je platio 40.000 KM u banjalučkom naselju Lazarevo.

"Trenutno sam podstanar u Lazarevu. Živim u baraci za koju od invalidske penzije od 339 KM plaćam kiriju 200 KM", tvrdi Marinković.

Vinka Savić, penzionerka iz Banjaluke, rekla je Srni da je takođe "prevarena od Milića" na ime kupovine stana u Ulici Simeuna Đaka 62, za koji mu je platila oko 80.000 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE