• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Banjaluka oslobođena od fašizma

Banjaluka i njeni građani obilježavaju 22. april - Dan grada i 66 godina od oslobođena od fašizma.

 Dan kada je Banjaluka oslobođena od fašizma Izvor: MONDO

Taj datum su građani Banjaluke, koji su dali ogroman doprinos antifašističkoj borbi za slobodu, mir, pravdu i dostojanstvo čovjeka, prihvatili kao početak jednog novog života, novog razdoblja razvoja i prosperiteta na ovim prostorima.

Manifestacije koje se priređuju povodom Dana Grada prilika su za afirmaciju i promociju kulturnih, duhovnih, sportskih, naučnih i drugih dostignuća i rezultata naših sugrađana i institucija. Zbog toga i u okviru obilježavnja Dana Grada, Skupština Grada dodjeljuje priznanja najboljim pojedincima i kolektivima.

Povodom 22. aprila, Dana grada i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma, u srijedu su na Trgu palih boraca Narodnooslobodilačke borbe vijence položili predsjednik RS, Rajko Kuzmanović i predsjednik Narodne skupštine RS, Igor Radojičić.

Vijence na spomenik palim borcima položili su i predstavnici Vlade RS, gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada, Dragoljub Davidović i Slobodan Gavranović, predstavnici SUBNOR-a, Udruženja logoraša Drugog svjetskog rata, boračkih organizacija, Saveza logoraša, kao i delegacije republičke i gradske Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila, te predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija.

Do 30. aprila traju manifestacije povodom Dana grada. Za danas je planirano održavanje Međunarodne biciklističke trke „Banja Luka 2011". Start trke je predviđen za 16.30 časova sa Trga Krajine.

U subotu, 23. aprila, u 09 časova biće organizovan planinarski pohod „Banjalučka tranzverzala" (okupljanje je na parkingu bivše Fabrike „Bosna"); u 09 časova počinje Kup Banje Luke u sportskom ribolovu (Trnsko jezero); u 11 časova počinje kajak-kanu spust u kanjonu Tijesno, a u 13 časova Međunarodna biciklistička trka „Banja Luka - Beograd 2011" takođe sa startom na Trgu Krajine.

U utorak, 26 aprila biće otvorene dvije izložbe, i to u 19 časova izložba „Spomen na tr 1958-2008" u Muzeju Republike Srpske i u 20 časova izložba fotografija na temu istorije Banje Luke u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Izložba „75 godina rada Narodne i univerzitetske biblioteke RS" biće otvorena 28. aprila u 12 časova, a 30. aprila na stadionu FK „Vrbas" biće odigrana prijateljska utakmica fudbalskih klubova „Vrbas" iz Banje Luke i „Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE