• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren stečajni postupak u Urbanističkom zavodu

Okružni privredni sud Banjaluka donio je odluku o pokretanju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu Republike Srpske, prenosi Srna.

 Otvoren stečajni postupak u Urbanističkom zavodu Izvor: MONDO

Živana Gojić, predsjednik sindikalne organizacije Urbanističkog zavoda, izjavila je da su radnici Urbanističkog zavoda i povjerioci zadovoljni ovom odlukom.

"Ipak ćemo sačekati da prođe žalbeni postupak, jer se uprava Zavoda javno hvali da ima veze u Višem privrednom sudu Banjaluka, koji će uvažiti njihovu žalbu i poništiti odluku o stečaju, kao što je to bio slučaj u septembru prošle godine", izjavila je Gojićeva.

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka 18. aprila održano je novo rošište o pokretnju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu Republike Srpske, a odluka o pokretanju stečajnog postupka donesena je juče.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić ukinula je prošle sedmice Urbanističkom zavodu licencu o ispunjavanju uslova za izradu prostornih, urbanističkih i regulacionih planova i urbanističkih projekata, kao i licencu za izradu tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje - arhitektonska, mašinska konstruktivna i elektro-faza.

Gojićeva je objasnila da je ta rješenja donijela nakon što su inspekcijski organi utvrdili da Zavod ne ispunjava uslove za ove licence.

Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda RS je banjalučki biznismen Jovo Vidović. Poreska uprava RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri izvještaja protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja i službeni položaj.

Nakon što je Okružni privredni sud Banjaluka 16. septembra prošle godine donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu, početkom novembra stečaj je poništen, jer je Viši privredni sud Banjaluka prihvatio žalbu ovog preduzeća na odluku o pokretanju stečaja.

Direktor Zavoda Goran Vajkić uručio je 21. marta otkaze 21 radniku, uz obrazloženje da su tehnološki višak i da su nekvalifikovani za rad u ovoj instituciji. Za ostale radnike vode se sudski postupci po osnovu radnih sporova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE