• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trodnevni skup vehabija u Bihaću

Pripadnici vehabijske zajednice okupili su se u Bihaću na trodnevnom, proljećnom islamskom seminaru.

 Trodnevni skup vehabija u Bihaću  Izvor: MONDO

Seminar pod nazivom "Naš izbor je Islam" organizuje Islamska omladina USK, saznaje Srna iz obavještajnih krugova.

Islamska omladina USK-a pozvala je sve "da'ije iz BiH i inostranstva, kao i svu braću muslimane da svojim prisustvom daju svoj doprinos ovom seminaru", koji je počeo juče u "mesdžidu kod stare željezničke stanice u Bihaću".

U pozivu se navodi da je "noćivanje obezbjeđeno u prostorijama mesdžida", uz napomenu da učesnici treba da za sebe pripreme potrebnu opremu za noćenje - deku, vreću za spavanje i pribor za ličnu higijenu.

Zainteresovani se obavještavaju da sve dodatne informacije mogu da dobiju ukoliko kontaktiraju "brata da'iju Bilala Bosnića", koji je u medijima ranije navođen kao vođa vehabija iz Bužima.

Bosnić je u hutbi, koju je propovijedao nakon policijske akcije "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, provedene početkom februara prošle godine, poručio da "treba osuditi nevjernike i zulumćare koji su naručili akciju u Gornjoj Maoči", te istakao da je sve "krenulo iz poznatog pederskog grada Berlina".

"Ovo što se desilo je ksenofobija, a ovi što su to naručili ne znaju da je pola Njemačke muslimansko. S nevjernicima nikada nismo u miru, nego smo samo potpisali primirje", rekao je Bosnić.

Pomenuvši imena svoje "braće, koji su poginuli na Alahovom putu", Bosnić je pozvao neodlučne i pasivne vjernike da im se što prije pridruže.

"Što ne pošalju specijalce na Dodika, koji prijeti referendumom i svojom Republikom Šumskom. Što njega ne uhapse i kriminalce i lopove, a ne nas", zapitao je tada Bosnić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE