• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkić: Deklaracija nije iznenađenje

Deklaracija, koju je danas usvojio Parlament Federacije BiH, ne odražava duh izjave predsjednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza o zajedničkoj adresi u BiH.

 Majkić: Deklaracija nije iznenađenje Izvor: MONDO

To znači da ne odražava dogovor dva entiteta o ključnim mehanizmima na putu ka EU, ocijenila je Srni poslanik SNSD-a u Parlametnarnoj skupštini BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva smatra da Deklaracija ne predstavlja iznenađenje i ne nudi ništa posebno novo, te napomenula da odluke Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ ne mogu biti tema na dnevnom redu Parlamenta FBiH.

"Jasno nam je da će oni izraziti nezadovoljstvo i da se neće složiti sa raspisivanjem referenduma", rekla je Majkićeva.

Majkićeva je, komentarišući objavljivanje odluke Narodne skupštine RS u "Službenom glasniku" o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, istakla da u tome ne vidi problem, jer je riječ o najvišem demokratskom pravu građana na izjašnjavanje.

"To nije referendum o otcjepljenju već referendum kao demokratski izraz građana o institucijama BiH koje su nametnute odlukama visokog predstavnika", rekla je Makićeva.

Ona je napomenula da tim referendumom RS u BiH prva započinje da praktikuje najveći demokratski standrard.

Majkićeva je napomenula da ne vidi razlog zašto bi predstavnici međunarodne zajednice zabranjivali nešto Srbima u BiH što praktikuju u svojim zemljama.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je danas deklaraciju u kojoj se navodi da nijedan entitet ne može osporavati državne institucije "koje su uspostavljene na osnovu Ustava i zakona BiH, kao neizostavni dio nezavisnog i nepristrasnog pravosudnog sistema BiH".

U "Službenom glasniku" Republike Srpske danas je objavljena odluka Narodne skupštine Srpske o raspisivanju referenduma na kojem bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u parlamentu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE