• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Određen pritvor Zoranu Ćopiću

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor biznismenu Zoranu Ćopiću.

 Određen pritvor Zoranu Ćopiću Izvor: MONDO

Ćopić je najbliži saradnik odbjeglog narko bosa Darka Šarića, a pritvor mu je određen nakon što je osumnjičen za pranje novca u Republici Srpskoj.

Sudija ovog suda Daniela Milovanović rekla je za "Glas Srpske" da je pritvor određen zbog bojazni od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

Policija RS je u akciji "Mašina" pronašla veliki broj dokaza koji potvrđuju da je Ćopić u Srpskoj "oprao" milione maraka. "Pronađeni su dokazi o transakcijama novca između Ćopića i jedne osobe iz Srbije, za koju se osnovano sumnja da je riječ o Darku Šariću", rekao je izvor iz policije.

Policija je zaplijenila Ćopićevu imovinu vrijednu više od 20 miliona maraka, među kojom se nalazi nekoliko firmi, kuća, avion i "audi A8". Pregledom i analizom zaplijenjenih dokaza policija je došla do saznanja da su u pranje novca stečenog od prodaje narkotika uključene i neke firme iz Federacije BiH.

Ćopić je uhapšen u utorak, a dan kasnije su uhapšeni i direktori njegovih firmi "Aviorent" Drago Nižol i "Agrokop eksport-import" Ljubo Mrđen, koji su nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu RS pušteni da se brane sa slobode.

MUP Srbije ranije je Ćopića označio kao glavnu Šarićevu osobu za "pranje" novca zarađenog prodajom droge. Specijalno tužilaštvo Srbije je zbog toga protiv njega podiglo dvije optužnice, a policija u Srbiji vodi još četiri istrage.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je juče da istraga protiv Ćopića nije završena i da zbog toga ne može da otkriva informacije kojima policija raspolaže.

Prema nezvaničnim informacijama, policija i Tužilaštvo su Ćopiću prije hapšenja nudili da bude svjedok saradnik, ali je on to odbio.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE