• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Neviđen pritisak na RS

U toku je neviđen medijski i javni pritisak na RS i njeno rukovodstvo kako bi se pokolebalo u odluci o referendumu, izjavio Rajko Vasić.

 Vasić: Neviđen pritisak na RS Izvor: MONDO

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da je u toku neviđeni medijski i javni pritisak na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo kako bi se pokolebalo u svojoj odluci o potvrdi javnog mišljenja putem referenduma o nametnutim odlukama visokih predstavnika, a posebno onih o takozvanom Sudu BiH i takozavnom Tužilaštvu BiH.

"U tom planu najprije je `dobronamjerno` sugerisano da je ostavljeno još malo vremena da se odluke povuku. Na taj način bi OHR i dio međunarodne zajednice koja mu generiše visoki napon prema Republici Srpskoj izašli čistih ruku i obraza, a Republika Srpska, njeno rukovodstvo i Milorad Dodik, predsjednik Republike, bi zauvijek kapitulirali", rekao je Vasić.

Prema njegovim riječima, pošto takve "dobronamjerne sugestije" nisu urodile plodom krenula je druga faza - zastrašivanje sankcijama, prenosi portal "SNSD.info".

"Kao da rukovodstvo i političari Republike Srpske posjeduju pola Evrope, pa će im zamrznuta imovina okončati život", naveo je Vasić.

Danas, u trećoj fazi, kako je rekao, nastoji se lansirati već gotovo saznanje iz "diplomatskih izvora u Briselu" kako će sankcije zahvatiti i stranke koje podržavaju Dodika i SNSD.

"Na taj način se nastoji razbiti jedinstvo Republike Srpske i u njoj naći par Lijanovića i Jurišića, a sam Savez nezavisnih socijaldemokrata i Milorada Dodika izložiti gubitku i linču ovdašnjeg javnog mnjenja", navodi Vasić.

On poručuje da Republika Srpska, Narodna skupština, predsjednik Republike i njeno rukovodstvo nisu zalutali na ovom putu.

"O tome je SNSD javno govorio u kampanji prošle godine. Birači u Republici Srpskoj znaju svaki detalj i svaki naredni potez. O tome Brisel, Incko, a ni neki mediji u Republici Srpskoj ne treba da bacaju grah. Znamo tačno šta radimo i šta ćemo uraditi. Neće biti priznate odluke o poništavanju i sankcijama, proglasiće se odnosne nadležnosti nevažećim na teritoriji Republike Srpske, povući će se predstavnici Republike Srpske iz zajedničkih organa...", dodao je Vasić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE