• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Budžet pred Ustavnim sudom RS

Lider Demokratske partije (DP) Dragan Čavić pred Ustavnim sudom Republike Srpske pokrenuo je ocjenu ustavnosti ovogodišnjeg budžeta Srpske.

 Čavić: Budžet pred Ustavnim sudom RS Izvor: MONDO

"Ukoliko Ustavni sud RS utvrdi da je budžet donesen neregularno, tražiću smjenu vlade i premijera Aleksandra Džombića", izjavio je Čavić.

Čavić je rekao da je 22. marta, na petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS kao poslanik postavio pitanje o "nepravilnostima prilikom usvajanja budžeta", a do danas nije dobio odgovor šta je, kako je rekao, mimo poslovnika.

Govoreći o odluci o referendumu u RS, Čavić je ponovio da je donošenja te odluke "uvelo RS u avanturizam koji joj nije trebao", te da je njome još više ojačana i konsolidovana uloga visokog predstavnika u BiH.

"Umjesto da se bavi problemom formiranja vlasti u FBiH, međunarodna zajednica se ponovo skoncentrisala na RS i nju markirala kao izvor svih problema u BiH", rekao je lider DP.

Komentarišući mogućnost da se srpski predstavnici povuka iz institucija BiH, Čavić je rekao da oni nisu izabrani da bježe, već da se bore za interese RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE