• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanski Hrvati otvaraju predstavništva u svijetu

Čelnici dva HDZ-a planiraju otvaranje predstavništava u svijetu koja bi lobirala za podršku trećem, hrvatskom entitetu u BiH.

 Bosanski Hrvati otvaraju predstavništva u svijetu Izvor: MONDO

Čelnici Hrvatskog narodnog sabora, predsjednici HDZ BiH Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić, planiraju otvaranje predstavništava u svijetu koja bi lobirala za podršku trećem, hrvatskom entitetu u BiH.

Prva hrvatska predstavništva trebalo bi da budu otvorena u Vašingtonu i Briselu, ključnim gradovima za uspjeh ideje sadržane u Deklaraciji iz Mostara, piše "Euroblic".

Ljubić je potvrdio da se radi na otvaranju kancelarija, dodajući da je još prerano govoriti gdje bi se te kancelarije otvarale, kako bi funkcionisale i kako bi bile finansirane.

List nezvanično saznaje da lideri dva HDZ-a u finansiranju lobiranja računaju na podršku brojne hrvatske dijaspore, koja je za treći entitet u BiH.

Hrvatski narodni sabor konstituisan je 19. aprila u Mostaru, sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na čelu. Osnovano je i Generalno vijeće, na čelu s Božom Ljubićem, političko, izvršno i koordinaciono tijelo koje utvrđuje politiku o svim vitalnim interesima hrvatskog naroda u BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE