• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Lift za invalide na Pravnom fakultetu

Pravni fakultet u Banjaluci uskoro će dobiti lift za invalide. Osim toga, trebalo bi da dobije i sudnicu, novu salu, te nove računare.

 Banjaluka: Lift za invalide na Pravnom fakultetu  Izvor: MONDO

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović i rektor banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić potpisali su u Banjaluci Memorandum o realizaciji projekta "Izgradnja lifta za invalide na Pravnom fakultetu u Banjaluci" za šta je iz Razvojnog programa RS odobreno 80.000 KM.

Izgradnja lifta trebalo bi da počne ovih dana, a nakon lifta Pravni fakultet bi trebalo da dobije i moderno opremljenu sudnicu, salu za konferencije, te novu bibliotečku građu i nove računare.
 "Ovo je jedan od projekata u oblasti visokog obrazovanja koji realizujemo iz Razvojnog programa RS. U visoko obrazovanje u RS uloženo je oko 25 miliona KM iz ukupne kvote od oko 80 miliona KM namijenjenih za obrazovanje i kulturu", rekao je Kasipović novinarima nakon potpisivanja Memoranduma.

On je naglasio da su trenutne investicije u visokom obrazovanju na Ekonomskom fakultetu na Palama, Arhitektonsko-građebinskom fakultetu u Banjaluci i Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, a da je dalja namjera Vlade da još oko 10 miliona evra kredintnih sredstava Evropske investicione banke uloži u projekte studentskog standarda.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da će između univerziteta i resornog ministarstva u narednom periodu biti potpisano još nekoliko memoranduma o realizaciji različitih projekata kako bi se stvorili što bolji uslovi za školovanje mladih pravnika.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović rekao je da je studentima sa invaliditetom trenutno otežano kretanje po učinocama koje se nalaze na dva sprata zgrade fakulteta i da je zbog toga izgradnja lifta više nego dobrodošla. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE